9 takarítási tipp, és másként csillog a lakás
2016. október 23. írta: Minden, ami lakásfelújítás

9 takarítási tipp, és másként csillog a lakás

Ha valakik tudnak egy-két dolgot a gyors és hatékony takarításról, azok a hotelekben dolgozó szobalányok. Sok olyan tanácsuk és ötletük van, amit Ön is felhasználhat az otthoni takarításhoz.

Íme, a 9 leghasznosabb tipp:

  1. Tüntesse el az apróságokat az útból

A legtöbb profi ezzel kezdi: kiürítik a szemetest, lehúzzák az ágyneműt, összeszedik a törülközőket, a fürdőszobában elpakolják a mosdó és a wc környékéről a piperecikkeket. Így nem csak a dolgok körül takarít össze az ember, hanem egy üres felületet tud alaposan megtisztítani.

  1. Használjon mikroszálas törlőkendőt

A leghatékonyabb a portörléshez a mikroszálas kendő, ha ilyen nincs a kezünk ügyében, megteszi egy 100%-os pamutrongy is. Ilyen lehet például egy régi póló vagy párnahuzat, ezt nedvesítsük be egy kissé. Óvakodjunk a frottír vagy poliészter anyagoktól, mert azok csak nagyobb koszt csinálnak.

  1. Ne felejtkezzen el a függönyökről

A függönyök jó sok port magukba szívnak, a legjobb takarítási mód két függönymosás között az, ha egy közepes méretű törülközővel átütögeti őket. Az ilyen méretű törülköző már elég nehéz ahhoz, hogy a port eltávolítsa, de a karunkat még nem fárasztja le. Ha így „rázza ki” a függönyöket, utána már csak fel kell porszívózni alattuk.

  1. Hagyja utoljára a fürdőszobát

A legjobb a hálószobával kezdeni és a fürdővel befejezni a takarítást, így a fürdőszobai baktériumokat biztosan nem hurcoljuk tovább.

cleaning-floor.jpg

Kép forrása: http://cdn-media-2.lifehack.org/wp-content/files/2015/07/Cleaning-floor.jpg

  1. Hagyja dolgozni a tisztítószereket

Hagyjon időt a tisztítószereknek, hogy kifejtsék hatásukat. Permetezzen a zuhanyfalra, a kádra, a wc-csészére a termékekből, utána pedig tisztítsa meg a tükröt, a fürdőszobaszekrényt. Csak ezután mossa le a tisztítószert a felületekről, így sokkal kevesebb súrolnivalója lesz.

  1. Porszívózzon másképpen

Lehet, hogy Ön is úgy tanulta, hogy a porszívózást a szoba legtávolabbi sarkából kell kezdeni, és kifelé kell haladni, de a szobalányoknak más a módszerük: befelé kezdjen el porszívózni, és csak aztán haladjon kifelé, így a legforgalmasabb területeken kétszer is átmegy a porszívóval.

  1. Keresse a kedvenc tisztítószerét az éléskamrában

Azt hihetnénk, hogy a szobalányok ipari minőségű takarítószereket használnak, de meg fog lepődni: sokan használják nagyanyáink trükkjét, a fehérecet és a víz keverékét. Természetes és rendkívül hatékony kombináció! Keverjen össze egy rész ecetet három rész vízzel, és máris kész a csodaszer.

  1. Legyen a keze ügyében fogkefe

A kis sarkok és beugrók gyűjtik össze a legtöbb port, de ide a legnehezebb beférkőzni is. Ne dobja el a használt fogkeféjét, inkább tegye a takarítóeszközök közé, így a nehezen elérhető helyek sem okoznak több bosszúságot.

  1. Legyen saját „kiskocsija”

A szobalányok praktikus kocsin tolják a „fegyverzetüket”, ezt Ön is lemásolhatja kicsiben: egy vödörbe rakja össze a takarítószereket, az eszközöket, a rongyokat, stb., így nem kell oda-vissza gyalogolnia takarítás közben, minden egy helyen lesz a keze ügyében.

A http://www.goodhousekeeping.com/home/cleaning/tips/a33163/hotel-maid-cleaning-secrets/ cikke nyomán

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr3911831653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása