Megéri eladás előtt felújítani? 5 tipp a hirdetés előtt
2016. november 17. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Megéri eladás előtt felújítani? 5 tipp a hirdetés előtt

Mindenkiben felmerül a kérdés, aki meg akarja hirdetni az ingatlanját, hogy költsön-e rá, vagy az csak felesleges pénzkidobás. Mit érdemes felújítani, kicserélni, milyen befektetés nem fog megtérülni? Hogyan könnyebb eladni az ingatlant? Sok bizonytalanság van a témában, ezen segítünk most 5 tippel.

Ezt az 5 lépést tegye meg, mielőtt meghirdeti az ingatlanját.

  1. Mérje fel, hogy mennyire éri meg a felújítás

Nézze meg, hogy mennyiért hirdetik a környéken a felújított és a felújítandó lakásokat. A különbségből látni fogja, hogy körülbelül mennyit költhet a lakásra úgy, hogy az még megtérüljön. Azt minden szakember megerősíti, hogy egy felfrissített ingatlant könnyebb eladni.

  1. Ismerje az eladás lélektanát

Senki nem kap kedvet egy olyan lakáshoz, ami teljesen le van lakva, lepukkant, ahol rossz lenni. Az érdeklődők fantáziáját egy kicsit meg kell mozgatni, ezért akár az olyan apróságokat, mint a leszakadt függönykarnis, csöpögő csap, nyikorgó ajtó, hiányzó burkolat, rossz csengő, mindenképpen érdemes javítani. Ezek nem kerülnek sokba, és így az érdeklődők sem kedvtelenednek el.

1446681301500.jpg

Kép forrása: http://www.stuff.co.nz/content/dam/images/1/7/v/w/l/q/image.related.StuffLandscapeSixteenByNine.620x349.17vrvj.png/1446681301500.jpg

3. Festeni vagy nem festeni

Sok szakértő javasolja, hogy egy tisztasági festést érdemes megejteni, mielőtt megérkeznek az első érdeklődők. Fontos, hogy semleges, természetes színeket válasszunk a falakra, még ha a saját ízlésünk mást is diktálna, mert a legtöbb ember ezeket a színeket kedveli. Nagyon lelakott, rossz állapotban lévő ingatlannál viszont a festés gyanakvást szülhet, mert az érdeklődőkben felmerülhet, hogy valami nagy hibát próbálunk a festéssel eltitkolni, ezért ilyen esetekben inkább ne fessük át a falakat. 

4. Rend a lelke mindennek

Már egy alapos nagytakarítás és rendrakás is sokat segít az eladásban. Rendezzük a kert, az előkert képét is, mossuk le az erkély korlátait, a nyílászárókat, a feleslegessé vált dolgoktól szabaduljunk meg. Inkább legyen szellős az ingatlan, mint túlzsúfolt, mert akkor az érdeklődők is könnyebben bele tudják a saját holmijukat képzelni az ingatlanba, arról nem beszélve, hogy minden helyiség nagyobbnak fog tűnni.

5. A fürdőt kerülje

A szakértők azt javasolják, hogy ha fel is újítjuk az ingatlan bizonyos részeit, a fürdőszobát hagyjuk meg az új lakóknak. Itt ugyanis mindenkinek annyira más az igénye és az elképzelése, hogy szinte lehetetlen eltalálni, mi tetszhet egy komoly érdeklődőnek, ezért felesleges pénzkidobás új fürdőszobai berendezésekbe ölni a pénzt. A kiegészítők kicserélésével, felújításával javíthatunk az összképen, és nem is verjük magunkat nagy költségekbe.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr611831745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Advanced Flight 2016.11.18. 07:18:08

Na, végre értelmes tippek. Megnézem jobban ezt a blogot :-)
süti beállítások módosítása