12 tipp, hogy bababiztos legyen az otthona
2016. november 22. írta: Minden, ami lakásfelújítás

12 tipp, hogy bababiztos legyen az otthona

Egy csecsemő érkezése előtt mindig új szemmel kell végignézni az otthonunkon. A gyermeki kíváncsiság ösztönös, ezért minden ólálkodó veszélyt már jó idejében fel kell ismerni és meg kell akadályozni. Évente rengeteg kisgyerek kerül a sürgősségi osztályra vagy kórházba azért, mert otthon megsérült.

Ne várja meg, amíg bekövetkezik a baleset! Egy kis odafigyeléssel és minimális felkészüléssel rengeteg ilyen helyzetet meg lehet előzni. Sok bababiztos tárgy kapható, de az első számú szabály az, hogy fél szemmel mindig figyeljünk a gyermekre, és a veszély forrását azonnal iktassuk ki.

istock_3455184_wide.jpg

Kép forrása: http://assets.babycenter.com/ims/2015/04/iStock_3455184_wide.jpg?width=600

Íme, 12 tipp, amivel biztonságban tudhatja kisgyermekét otthon!

  1. Nézze át a babaágyat és a többi használati tárgyat alaposan. Sokan kapnak kölcsön családtagoktól, barátoktól dolgokat a gyermek érkezésekor, ami nagy segítség az ifjú szülőknek. Arról viszont győződjünk meg, hogy a kölcsönkapott tárgyakat időközben a gyártó nem hívta-e vissza, vagy nincs olyan része, ami sérült, törött, szakadt, stb., hiszen minden ilyesmi a baba biztonságát veszélyeztetheti.
  2. Ne rakja körül a kiságyat párnákkal, takarókkal, plüssállatokkal, mert ezek fulladást is okozhatnak.
  3. Ellenőrizze rendszeresen a füstjelzők és a szénmonoxid-jelzők állapotát.
  4. Ezt talán mondani sem kell: zárja le a konnektorokat a kíváncsi babaujjak elől.
  5. Ne legyenek elérhető közelségben vezetékek, huzalok, stb. sem, rejtse őket például a bútorok mögé. Ha lelóg a redőny zsinórja, azt is tekerje fel, ne tudja a kisgyermek elérni.
  6. Rögzítse a polcokat, könyvszekrényeket, a tévét, stb., hogy a gyermek ne tudja magára húzni.
  7. Sose hagyjon elől gyógyszert, tisztítószert vagy egyéb veszélyes anyagot, ezek legyenek zárható helyen, és mindig zárja is el őket a gyermektől.
  8. Az éles sarkokra (pl. asztal) tegyen sarokvédőt, élvédőt.
  9. Szereljen fel babarácsot a lépcsők aljához és tetejéhez, és az olyan helyiségekbe, ahova a kisgyermek nem mehet be egyedül.
  10. Ügyeljen a kisállatokra a baba körül, nekik idő kell, amíg megszokják a kisgyermek jelenlétét.
  11. Kevesen gondolnak arra, hogy bizonyos dísznövények mérgező vagy káros hatással vannak a babára, ha eléri és megrágcsálja azokat, ezért a szobanövényeket tegye magas helyre.
  12. Apró méretű tárgyakat soha ne hagyjon elérhető helyen.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr6511963043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása