3 fontos tipp telekvásárlás előtt
2016. november 29. írta: Minden, ami lakásfelújítás

3 fontos tipp telekvásárlás előtt

Az ember életében az egyik legnagyobb vállalkozás, ha építkezésbe fog. Megalkotni álmai otthonát, úgy, ahogy azt már ezerszer elképzelte… Felejthetetlen élmény, amikor a család átlépi a kész ház küszöbét, de addig igencsak hosszú és bizony rögös az út.

406-8.jpg

Kép forrása: http://hbjgateley.propertysalesonline.com/PropertyManager/codes/property/images/406/406-8.jpg

 

Rögtön az első lépés tele van buktatókkal: a telekvásárlás nem egyszerű feladat.

Íme, 3 tipp, mire figyeljen, ha el szeretné kerülni a tipikus hibákat!

  1. Ne spóroljon a szakemberen!

Földmérővel és építész-tervezővel is nézesse meg a kiszemelt telket, mondja el nekik részletesen a terveit, mert már ekkor kiderülhet, hogy az érvényes szabályozások vagy a telek mérete, fekvése nem megfelelő az elképzelt kivitelezésre. Fontos vizsgálni a talajt, a talajvizet, a telek tájolását, hogy a szomszédokhoz képest mélyebben fekszik-e a terület (ekkor ugyanis fel kell tölteni, ami többletköltség, és az alapozás is bonyolultabb). Egy jó szakember segít Önnek kideríteni, hogy egyáltalán érdemes-e megvennie a telket. 

  1. Vizsgálja a jogi körülményeket

A tulajdonviszonyok kiderítését bízzuk ügyvédre! A Földhivataltól megigényelt tulajdoni lap és nyilvántartás sok mindent elárul, amelynek fényében lehet, hogy mégsem tudja megvalósítani álmait, például egy építési tilalom miatt. A helyi önkormányzat Építésügyi osztályán információt kaphat a telek beépíthetőségéről és egyéb előírásokról.

  1. Nézze meg alaposan a helyszínt

Időt kell szánni a „bejárásra” és sokszor el kell látogatni a kiszemelt helyre. Napközben nyugodt körülmények között fel lehet mérni a fényviszonyokat, délután a forgalom, a közlekedés zaját és intenzitását, este a biztonságot, hétvégén a szomszédok kinti tevékenységeit. Beszélgessünk el az ott lakókkal, erre is szánjunk időt, mert olyan dolgok derülhetnek ki, amik megmásíthatják az elképzeléseinket. Mérjük fel a helyszínt abból a szempontból is, hogy a számunkra fontos üzlettípusok, szolgáltatások könnyen elérhetőek-e.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr6811969125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása