KarácsonyFAnatikusoknak!
2016. december 07. írta: Minden, ami lakásfelújítás

KarácsonyFAnatikusoknak!

A karácsonyfákat lehet szeretni és lehet nem szeretni, de azok számára is léteznek alternatív megoldások az ünnepi hangulat elérésére, akik a fák védelme, vagy a műfenyők környezetszennyezése miatt bojkottálták eddig a karácsonyfát. Mutatjuk!

blog8_karacsonyfa_nyitokep.jpgAnnak ellenére, hogy a tradicionális karácsony a kereszténység egyik legfontosabb ünnepe, jó pár éve ünneplik a világ különböző pontjain azok is, akik nem vallásosak.

A szeretet ünnepe a 16. században kezdett elterjedni a templomokon kívül és ettől fogva a családok az otthonukban is ünnepelték.

A karácsonyfa-állítás a németországi evangélikusoknál kezdődött, de a 18. században már egész Németországban szokássá vált. A 19. századra Ausztria, majd egész Európa átvette az új szokást, míg végül nyugaton is karácsonyfát díszítettek advent utolsó vasárnapján.

A fákat kezdetben különféle édességekkel, szárított gyümölcsökkel díszítették, majd elterjedtek az üvegdíszek, a csengő és a masni.

Így lett szokás a nem vallásos családok körében is a karácsony megünneplése, ami a szeretet és a béke ünnepeként terjedt el.

Mára a karácsonyfa-állítás inkább hagyomány, amit sokan azért nem követnek, mert sajnálják a kivágott fákat, vagy éppen ellenkezőleg, a műfenyőket nem kedvelik.

Ezért most hoztunk nektek egy pár hagyományos és újító ötletet karácsonyfákra, hogy mindenki megtalálja a maga stílusának megfelelő fát a szeretet ünnepére.

blog8_karacsonyfa1.jpg

blog8_karacsonyfa2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

blog8_karacsonyfa6.jpgblog8_karacsonyfa4.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

blog8_karacsonyfa11.jpgblog8_karacsonyfa3.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

blog8_karacsonyfa5.jpgblog8_karacsonyfa13.jpg

Fotók forrása: Pinterest

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr8812029917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása