A hatékony költözés 7 praktikája
2017. március 24. írta: Minden, ami lakásfelújítás

A hatékony költözés 7 praktikája

Már a költözés gondolatára is kiveri a víz? Érthető, hiszen egy költözés rengeteg stresszel és idegeskedéssel járhat. De van pár tanácsunk, amivel Ön is megkönnyítheti az életét a pakolás és hurcolkodással során.

manandvan1.jpg

Kép forrása: http://fastwayremovals.com/wp-content/uploads/2014/06/manandvan1.jpg

  • Talán magától értetődő, de mégsem lehet eleget hangsúlyozni: adjon magának elegendő időt a pakoláshoz. Nem egyszerű bedobozolni egy egész élet minden kellékét és tárgyát, és az ember hajlamos alulbecsülni, hogy mennyi mindent kell magával vinnie. Maga a dobozolás is elég nagy kihívás, fárasztó művelet, ezért a költözés napja előtt már hetekkel érdemes nekikezdeni az éppen nem szükséges tárgyak összepakolásának.
  • Érdeklődjön legalább három költöztető cégnél, kérjen árajánlatot. Így biztos lehet abban, hogy nem fizet ki túl sokat a költözéskor.
  • Az is jó megoldás, ha a barátait, családtagjait kéri meg, hogy segítsenek. Így elkerüli az idegeskedést, hogy idegenekre bízza a tárgyait. Cserébe hívja meg a csapatot egy kellemes ebédre, vacsorára, és ajánlja fel nekik a segítségét egy jövőbeli költözéshez.
  • A tányérokat ne közvetlenül a doboz aljára tegye. Bélelje ki a dobozt előbb papírral, buborékos csomagolóval, törülközővel. Így ha le is esik a doboz, kevesebb eséllyel fognak eltörni a tányérok.
  • Az apróságokat (pl. smink, kártyacsomag, ékszer, stb.) tegye lezárható műanyagzacskóba, így biztosan nem fognak szétszóródni vagy elveszni.
  • Törékeny tárgyakat csomagoljunk buborékos csomagolóba vagy újságpapírba. A ragasztószalaggal ne spóroljunk, inkább tekerjünk át mindent többször, bizonyosodjunk meg arról, hogy nem a cipekedés közben fog elengedni a ragasztó.
  • Érdemes egy kisebb szerszámkészletet a kezünk ügyében tartani: kalapács, szeg, fúró, csavarhúzó, csavar, tipli legyen elérhető, mert az új helyen hirtelen szükség lehet rá. Extra szemeteszsákok is jól jöhetnek az új otthonban óhatatlanul előforduló szemét gyűjtésére.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr4912344327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása