Íme, a 3 leggyakoribb lakberendezési stílus
2017. november 08. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Íme, a 3 leggyakoribb lakberendezési stílus

Annyi lakberendezési stílus van, hogy könnyen eltévedhet benne az ember. Sokszor bizonytalanok vagyunk, hogy összeillenek-e a berendezési tárgyaink a színekkel és a kiegészítőkkel. Ilyenkor érdemes a kiforrott irányzatokhoz fordulni segítségül.

Most megmutatjuk a szakértők által kiválasztott 3 legnépszerűbb lakberendezési stílust, ami évek óta egyre több követőt hódít meg.

Toszkán stílus

Az örökzöld mediterrán stílus egyik változata. Azoknak való ez a lakberendezési stílus, akik szeretnék becsempészni a tengerparti nyaralások hangulatát az otthonukba. Talán a legnagyobb különbség a magyar szokásokhoz képest, hogy itt a szobákban is hidegburkolat van (hiszen a mediterrán helyeken sokkal melegebb az idő, mint nálunk).

Kép forrása: http://www.impressiveinteriordesign.com/wp-content/uploads/2015/05/Tuscan-Interior-Design-Ideas-Style-And-Pictures-1.jpg

Erős, meleg színeket találunk ennél az irányzatnál, de mindig szem előtt van a természetesség, a földszínek, a sok sárga, a terrakotta. A modern és az antik berendezések ízléssel megférnek egymás mellett.

Kép forrása: http://hgtvhome.sndimg.com/content/dam/images/hgrm/fullset/2011/7/13/3/SP0150_terra-cotta-vanity_s4x3.jpg.rend.hgtvcom.1280.960.suffix/1405396801301.jpeg

Nyitott polcok és sok emléktárgy, apróság adja meg a személyes hangulatát a tereknek.

Kép forrása: https://cdn.decoist.com/wp-content/uploads/2015/09/Wooden-shelves-and-cabinet-doors-bring-farmhouse-charm-to-the-eclectic-kitchen.jpg

A lakberendezési stílus fő anyagai a fa, a kovácsoltvas, a kő a márvány.

Rusztikus stílus

Nem keverendő össze a falusias stílussal, és jó tudni, hogy az évek során sok változáson ment keresztül ez a lakberendezési stílus, sokkal lazább, modernebb lett.

Kép forrása: http://www.mountainliving.com/images/cache/cache_e/cache_b/cache_e/living-02ba0ebe.jpeg ver=1469149798&aspectratio=1.4989293361884

A természetes anyagok dominálnak, például sok helyen fa-, kő- vagy téglaborítású a fal, gyakran találkozhatunk bőrrel, gyapjúval a berendezési tárgyakon, fapadlóval, sokszor látszik a gerenda.

Kép forrása: http://artdreamshome.com/wp-content/uploads/2016/05/Rustic-Style-as-the-Interior-Design-kitchen-modern-rustic-interiors.jpg

Ezeket a természetes anyagokat bátran párosíthatjuk modern anyagokkal, formákkal. Főbb színei a semleges és a meleg tónusok.

Kép forrása: http://artdreamshome.com/wp-content/uploads/2016/05/bathroom-in-interior-Rustic-Style.jpg

Nem szabad az elhanyagoltság, kopottság, lepusztultság érzetét kelteni, mert ez a lakberendezési stílus ennél sokkal elegánsabb.

Minimál stílus

Azoknak ajánljuk, akik szeretik a harmóniát, a tágas tereket és a letisztult látványvilágot. Rendszeretőknek ideális stílus, de akik ragaszkodnak a családi emlékek, fotók és mütyürök kirakásához, felejtsék el ezt az irányzatot.

Kép forrása: http://www.interiorish.com/wp-content/uploads/2013/07/living-room-minimalist-modern-style-2.jpg

A lakberendezési stílus lényege, hogy a bútorok levegősen legyenek elrendezve, ezért alapvető követelmény a tágas tér, és arról sem szabad megfeledkezni, hogy ehhez az irányzathoz rengeteg fény is kell. A nagyobb bútorokat szimmetriában kell elhelyezni, a kiegészítők között érezhető ritmust kell kialakítani.

Kép forrása: http://cdn.bestdesignideas.com/wp-content/uploads/2015/03/Minimalist-style-Kitchen-and-dining-room.jpg

A bútorok egyszerűek és jó minőségűek, a mintákat pedig felejtsük el! A nagyon élénk színek sem illenek ehhez a stílushoz, a szürke, a fehér, földszín, bézs, halványsárga a domináns.

Kép forrása: https://vmcdn.ca/f/files/baytoday/images/miscellaneous-feature-photos/bathroom.jpg;w=630

A padló legtöbbször világos. Gyakran használt anyag a fém, a dekorbeton, márvány és acél.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr8313117900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása