Ön elköveti ezt az 5 lakberendezési hibát?
2017. november 28. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Ön elköveti ezt az 5 lakberendezési hibát?

Minden lakberendező megegyezik abban, hogy rengeteg hibát el lehet követni egy otthon berendezésénél. A hirtelen jött ötletek például a legritkábban válnak be, de a túlgondolás sem segít, illetve ha nagyon ragaszkodunk egy elképzelésünkhöz.

A leggyakoribb hibákat szedtük most össze, hogy Ön biztosan elkerülje ezeket, és csak dicséretet kapjon otthona berendezéséért.

  1. Aránytalanság

A leggyakoribb hiba, amikor elvetjük a sulykot, és hagyjuk, hogy egy tárgy nagyon domináljon a helyiségben, vagy egymáshoz nem illő dolgokat teszünk közel egymáshoz. Az is hiba, ha túl sok apró tárggyal vesszük körbe magunkat. Az arányokat nagyon nehéz pontosan és helyesen eltalálni, sok időt kell rászánni, de ha végképp nem megy, kérjük profi lakberendező segítségét. Érdemes kikérni több barátunk, családtagunk véleményét is, hiszen ők ismerik a személyiségünket, de kívülállóként jó észrevételeik lehetnek.

1_7.jpg

  1. A gyűjtemény elhelyezése

Nagyon sokan gyűjtenek valamit, és mindig felmerül a kérdés, hogy miként helyezzük el a kollekció darabjait a lakásban. Érdemes megfogadni a lakberendezők tanácsát, akik szerint kisebb, hármas csoportokba rendezve helyezzük el a tárgyakat a lakás különböző pontjain, egymáshoz illő párosításban.

2_5.jpg

  1. Képek felrakása

Szeretjük magunkat képekkel körülvenni, de az elrendezésük és felakasztásuk szinte művészetnek számít. Figyeljünk a megfelelő magasságra és az arányokra: ne legyen túl sok egymás mellett, mert úgy nem érvényesülnek a képek, de az sem jó, ha csak egy kép árválkodik valahol a fal egyik furcsa pontján.

A legjobb módszer, ha a képeink pontos méretét követő papírlapokat felragasztjuk az elképzelt helyükre, és rögtön látni fogjuk, hogy elkövettünk-e hibát. Így még a fúrás és kalapálás előtt megkaphatjuk a legideálisabb elrendezést.

33.jpg

  1. Legyen fókuszpont

Minden helyiségnek ki kell jelölni egy fókuszpontot, ahol a szem megpihenhet, és amely egy pillanat alatt meghatározza a hely atmoszféráját. Ilyen tárgy lehet a kanapé, kandalló, tévé, asztal vagy akár egy festmény is. Nagyobb tereknek természetesen több fókuszpont kell.

 4_5.jpg

  1. Mutassa meg a személyiségét

Ne féljen karaktert adni a helyiségeknek. Ha nem tetszik a nagymama által ránk hagyományozott porcelánfigura, ne tegyük ki, mert azok nem mi vagyunk. Ha kizárólag a funkcionalitásra koncentrálunk az elrendezésnél, unalmas szoba lesz az eredménye, ahol nem látszódik, kik is a lakók. Ne féljen kitenni a személyes tárgyait, emlékeit, vegye meg nyugodtan a meghökkentő heverőt, ha úgy érzi, ezzel kifejezi, milyen személy is Ön.

5_6.jpg

Képek forrása: freshome.com

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr7613365419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása