Így lesz lélekmelengető az otthona a hideg télben
2017. december 06. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Így lesz lélekmelengető az otthona a hideg télben

Itt az ideje, hogy felkészítsük az otthonunkat a hosszú hidegre. Ahogy a ruhatárunkat is lecseréljük ősziről télire, úgy kell a különböző helyiségeket is felruházni olyan apróságokkal, amik elfeledtetik velünk a zord kinti időjárást, és finom melegséget árasztanak.

Íme, 3 tippünk, amit már a hétvégén könnyen és egyszerűen megtehet.

  1. Fények

Mivel kint hamar sötétedik, most különösen fontos az otthonunk helyiségeinek megvilágítása. Elképesztően hangulatos tud lenni a sok gyertya…

…de ennél még egyszerűbb megoldás, ha a karácsonyi izzósort már most elővesszük, és dekoratív módon felaggatjuk. A sok kis apró fény romantikus hangulatba hoz még a legszürkébb napokon is.

  1. Színek

A tél nem a színei híres, minden szürke, fekete esetleg fehér, ha esik a hó. Vigyünk tehát tudatosan sok színt az otthonunkba! Nem kell azonnal átfesteni minden falat, de törekedjünk arra, hogy a legvidámabb színű törülközőket, kéztörlőket, takarókat, ágyneműket használjuk.

Már egy zuhanyfüggöny lecserélése is melegséggel és vidámsággal hathat a lelkünkre.

  1. Hideg ellen

Télen mindenhol előkerülnek a puha takarók a tévénézéshez, internetezéshez, beszélgetésekhez, de máshogyan is védekezhetünk a hideg ellen.

 

Mérjük fel, hol szivárog be a hideg az otthonunkba, és próbáljuk megakadályozni ezt. Nem komplett ablakcserére gondolunk, de egy helyes ablakpárnával, vastag függönnyel máris úgy fogjuk érezni, hogy sokkal melegebb van a lakásunkban. Ha még egy dekoratív, puha szőnyeget is leterítünk, alulról is gondoskodhatunk a melegről.

Az állatbőr takarók is elengedhetetlen kellékei a téli lakberendezésnek.

 

Képek forrása: decoist.com

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr213398023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása