6 otthoni trend, amit a lakberendezők lecserélnének már
2018. január 10. írta: Minden, ami lakásfelújítás

6 otthoni trend, amit a lakberendezők lecserélnének már

Lakberendezéssel foglalkozó szakemberek elárulták, hogy mi az a 6 divatos irányzat, trend, amit egy kicsit már unnak, és szívesen lecserélnének – azt is elárulták, hogy mire.

Persze ha olyasmit talál a listán, amit Ön imád és el se tudná képzelni az otthonát nélküle, nyugodtan haladjon tovább az olvasásban, hiszen minden divat addig tart, amíg vannak követői. De ha Ön is változtatni szeretne pár dolgon, most kiváló tippeket kaphat a szakértőktől. 

  1. Lecserélnék: amerikai (nyitott) konyha

Jó ötletnek tűnik, hogy a konyha és a nappali egy légtérben legyen. Ami viszont kellemetlen következményekkel is jár, az ételszagtól a mosatlan edények látványáig.

Helyette: Hagyományos (zárt) konyha

Ha úszik a konyha, de a vendégek már megérkeztek, elég csak rázárni az ajtót a helyiségre. A főzés közben keletkező illatoktól és a látványtól is el lehet zárni a külvilágot, így sokkal hatásosabb lesz a tálalás is

  1. Lecserélnék: állatbőrök

Állatbőr a földön, a karosszéken, az ágyon vagy a falon – sok helyen elképzelhető dekoratív elemként, de a szakértők szerint ideje elfelejteni az állatbőröket.

Helyette: Élénk, mintás szőnyegek

Egy feltűnő szőnyeg a szoba közepén, ez az, amit a lakberendezők választanának. Absztrakt mintás, élénk színű megoldásokat ajánlanak azoknak, akik szeretnék lecserélni az állatbőröket. 

  1. Lecserélnék: ebédlő nélküli otthonok

Ha a lakás méretei miatt nem tud berendezni egy ebédlőt, mert másra kell a hely, például egy munkasaroknak, természetesen érthető, hogy nem tud változtatni. De ha lenne hely, csak azért nincs ebédlője, mert nem érezte a szükségét, gondolja át újra! Egy hely, ami kifejezetten a családi, baráti étkezések helyszíne, rengeteg közös emléknek és eseménynek adhat teret.

Helyette: Fantáziadúsan berendezett ebédlő

Ne csak egy asztalban és székekben gondolkodjon. Ha az otthona méretei megengedik, rendezze be fantáziadúsan, grandiózusan az ebédlőt.

  1. Lecserélnék: Befőttes üvegek vázaként

Aranyos és olcsó megoldás a befőttes üvegeket felhasználni például vázaként, főleg, ha egy partira készülünk és sok kell belőle. De a lakberendezés szakértői szerint egyre jobban megy ki a divatból ez a megoldás.

Helyette: Kézműves kerámiák

Egy kézműves kerámiának személyisége van, és sok tehetséges művészt is támogatunk, ha beszerzünk pár egyedi példányt. Nem kell feltétlenül drága vázát választani, az interneten biztosan találunk olyat, ami tetszik és nem is kell mélyen a zsebünkbe nyúlni.

 

  1. Lecserélnék: Hagyományos csaptelepek

Igazán izgalmassá tudja tenni a leghétköznapibb helyiségeket is, ha nem a hagyományos csaptelepeket választjuk. A divatot kedvelők már tudják is, hogy mi a megoldás helyettük.

Helyette: színes csaptelepek

Ebben az egyébként hagyományos, fehér csempés fürdőszobában azonnal feltűnik a sárga csap, és rögtön jó kedvünk lesz tőle. Elég bevállalós és merész választás, de azonnal beleszeret mindenki, aki meglátja.

 

  1. Lecserélnék: Sok kis kép egymás mellett

Egy jól átgondolt elrendezéssel a sok kis kép jól mutat, de annyiszor láttuk már. Ráadásul nehéz szépen kivitelezni, és sok variálásra sincs utána lehetőség. Ha új kép kerül be a gyűjteménybe, elég bonyolult helyet találni neki.

Helyette: Egy nagy kép

Ehhez a megoldáshoz is jó ízlésre, érzékre és szemre van szükség, de ha sikerül kiválasztani a tökéletes helyet a tökéletes képnek, akkor az eredmény és a hatás lenyűgöző lesz.

Az apartmenttherapy.com cikke nyomán, képek a cikkből.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr1513512195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

oc 2018.01.11. 08:48:44

amerikai konyha: köszönöm!!! az egyik legelcseszettebb megoldás. Ahol rendesen főznek, tudják, hogy nincs az a megoldás, amivel szagtalan marad a nappali. ]

És ma már új épitésű lakásból szinte nem is tudsz mást venni, csak ilyet.

Labasmaz 2018.01.11. 09:34:44

Meg kell nézni az alaprajzot, hogy kiadja-e valahol egy fallal leválasztani a konyhát. Ha nem, búcsúzz el a lakástól, és keress inkább egy normálisat.

Ahhoz is nagy ész kell ám, hogy valaki rádöbbenjen, a befőttesüveg-váza lehet marha trendy, de szép nem lesz soha.

Szerintem egy év múlva ugyanitt, az azonos tartalmú cikkben a citromsárga csaptelep lesz az, amit le/visszacerélésre javasolnak. :-)

Amúgy lehet kapni fényes ezüstre krómozott helyett matt bevonatú, barnított, sárga/vörösréz, bronz stb. színű csapokat is, ha már valakinek szúrja a szemét a leggyakoribb, hagyományos fényes króm szín. De nem muszáj attól még ízléstelennek lenni...

parazita666 2018.01.11. 09:35:06

Kik azok a szakérők akik ezeket a tanácsokat/ötleteket adták? Miért nincsenek megnevezve?

"Ha úszik a konyha, de a vendégek már megérkeztek, elég csak rázárni az ajtót a helyiségre. A főzés közben keletkező illatoktól és a látványtól is el lehet zárni a külvilágot, így sokkal hatásosabb lesz a tálalás is"Hogyan lehet utólag egy amerikai konyhát zárttá alakítani? Erre is van ötlete a szakértő lakberendezőknek? Megérkeznek a vendégek a vendéglátó pedig magukra hagyja őket, mert ő még főzőcskézik? Életszerű. Bunkó parasztéknál.

Én is adnék egy kitűnő tippet a bejegyzés írójának. Először járja ki az általános iskolát, aztán próbálkozzon meg újra az írással, mert ez siralmas.

Labasmaz 2018.01.11. 09:43:15

@parazita666: Utólag már általában sehogyan. Pont az a lényeg, hogy meg sem kellett volna úgy építeni.

Aki vendéget vár és még minden félkész, mikor megérkeznek, az meg is érdemli a sorsát. Az meg szerintem normális, hogy igen, eltűnik a konyhában, hiszen a vendégek is pontosan tudják, hogy nincs komornyik meg lakáj, hogy felszolgálják az ételt-italt. Azzal a vendéglátónak munkája van, ergó nem ér rá velük társalogni a teljes időben.

Amúgy van egy egyszerű megoldás a számodra is: ha nem tetszik, amit egy blogban olvasol, akkor ne olvasd. Így megtakaríthatod magadnak az idegeskedést, nekünk meg az ilyen gyalázkodó kommenteket. :-)

Toxic Waste 2018.01.11. 10:02:15

@Labasmaz:
Lecserélnék: nincs komornyik és lakáj
Helyette: van komornyik és lakáj
Kb. ilyen szintű ez az egész.

2018.01.11. 10:48:50

+1000 az amerikai konyha lecserélése!!

Ami kimaradt: metrocsempe helyett méhsejtcsempe, helyette óriás virágos tapéta üveglappal. Ennek meg még van max. fél éve. :)

bontottcsirke 2018.01.11. 10:48:59

A buli mindig a konyhában van, én csak amerikai konyhásat vennék. A konyha közösségi tér. Leválasztani a hálót meg a gardróbot kell meg persze a vizesblokkot.

Nancsibacsi 2018.01.11. 10:54:34

@parazita666: "Megérkeznek a vendégek a vendéglátó pedig magukra hagyja őket, mert ő még főzőcskézik? Életszerű. Bunkó parasztéknál. "
Bunkó paraszték nem akkor kezdenek el főzőcskézni, amikor már ott van a vendég. Amikor a vendég megérkezik, akkor már csak a tűzhely dolgozhat EGYEDÜL. Az amerikai konyha úgy hülyeség ahogy van - akinek ilyen van, adja el a lakást/házat, és vegyen normálisat. vagy rendeljen minden nap dobozos kaját - úgy biztos nem fogja magát berágni az ételszag a kanapéba.

A többi pont véleményes - pl. az állatbőrök sose voltak az én világom, de megértem aki ezeket szereti, ahogy a trendi, "újrahasznosító" hülyeségeket is (raklapból bútort, befőttesüvegből vázát, stb): szegények, nincs pénzük normálisra - nem kell őket ezért megvetni :-D

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2018.01.11. 10:54:36

az amerikai konyha nagyon fasza dolog
nem zár el a család többi tagjától főzés közben, meg rá lehet nézni a gyerekre, mittudomén

persze a "szakértő" sosem főzött

Hivatásos Beszólóművész 2018.01.11. 12:40:27

Az okos szakértő az amerikai konyhát miért nem egy jól szellőztethető, elszívós amerikai konyhára cserélné le? Miért nem az a zsenyegés alapja, hogy a szellőzést kell megoldani, nem bezárni a szakácsot a kajaszagba.

Az mennyire jó már a hagyományos zárható konyhánál, amikor anyut a család csak szombat ebédkor és 14:00 után mivel még el is kellett pakolni. :) Igazi szép szocreál szokás, de jó is lenne visszahozni. :)

báró Csekonics 2018.01.11. 13:32:36

@oc: ez igaz. Viszont - ami miatt kitalálták - az is: aki főz, része marad a társaságnak közben, ráadásul látja is a nappalit (pl. a gyerekeket, hogy mit csinálnak).

Ahogy Hivatásos Beszólóművész is írta, meg kell oldani a szellőztetést.
Meg persze ez a konyhatípus nem a rántotthúsra lett kitalálva...

Vittore. 2018.01.11. 13:53:16

Mi hárman vagyunk, de sohasem büdös a lakás. Esetleg egy kis kajaszag van, de a rántott hús, gulyás, főzelék szaga nem bántó, az elszívó is sokat segít.

Ellenben a karácsonyi ünnepekkor anyósék megsütöttek 3 kg húst elszívó nélkül. Utána -5 fokban fél napig szellőztettem.

Tehát nem az amerikai konyha a baj, hanem, ha nincs rendes elszívó, vagy a poszter 30 emberre akar megfőzni egy 60 nm-es lakásban.

A többi akkora hülyeség, hogy nem is kommentelném.

2018.01.11. 14:10:01

Szerintem nem olyan különálló konyháról van itt szó, ami a lakás legtávolabbi zugában van és az étkezőhöz fél kilométert kell gyalogolni. Valamiféle köztes megoldas az ideális szerintem, szervesen kapcsolódva a nappalihoz es az étkezőhöz, de megis zarhatóan, pl. kétszarnyú ajtóval vagy tolóajtóval.
Ez az elszívón való nyígas is állandóan visszaterő téma. Nyilván egy 15 perces olasz tészta szagát kiszívja, de gy 5-8 óran át sülő pulled pork szaga, az bizony beleívódik mindenbe. Van aki tényleg főz ugyebár...
A pinteresten vannak remek példák a szeparálható konyhákra. Itthon nem nagyon láttam még.

paveway 2018.01.11. 14:33:28

Tök jó a zárt konyha. Anyut (aput) bevágjuk oda, rácsukjuk az ajtót, azt' majd szóljon, ha kész. Addig hermetikus ajtó és ki ne merjen jönni bármiért, inkább telefonáljon és az ablakon beadjuk. Különben kajaszag lesz, az pedig nagyon durva! Vagy nem is kell főzni, hanem előkapjuk a mirelit cuccokat, gyors melegítés, aztán lehet tolni. Tiszta '60-70-es évek.

Csipyke 2018.01.12. 08:13:35

@bontottcsirke: azonkívül mindig látom, mit csinál a gyerek. Még 6+és 4+-nàl is komoly feature, 4 alattinál meg must.

efi 2018.01.12. 08:13:51

Az amerikai konyha hülyeség. Azért szagolni mindig a kajaszagot, meg nézni a kupit, mert szegény anyuci különben egyedül főz? Hányszor 1 héten mégis manapság? Egyszer, kétszer? A mosógépet mégis nem kéne a nappali közepébe tenni, hogy ne egyedül mosson?
Még 3 további marhaság: konyhában mosógép :))). A fürdőben ledobáljuk bele a szennyestartóba, aztán mindig átmálházunk a konyhába a szaros gatyákkal? Minek?? Miért nem jó a fürdő mosni?
Méter magas teraszok korlát nélkül, jobb esetben domboldal mellette rosszabb esetben semmi.
Végül az überelhetetlen: retyó a fürdőben, istenem. Az egyik nem tud szarni, mert a másik zuhanyzik, a másik nem tud zuhanyozni, mert az egyik szarik, és utána ugyan tud, de végig szagolja a másik szarszagát.
Az a baj ezekkel a trendekkel, hogy mint a divatban is, csak azért jönnek újak, - amint azt a cikk legelső mondata is leleplezi amúgy, - mert egyesek (a tervezők) unatkoznak. Igen unatkoznak, ezért terveznek megint egy másfajtát. Az nem számít, hogy nem jó, lényeg, hogy ne legyen ugyanaz. De ez nem divat wazze, ezekben 50 évig élnünk kell(ene)! Ugyanakkora alapterületre, ugyanolyan igényekre egymásutánban 5 különböző elrendezést is tervez akár 1-2 hónapon belül - amiből persze legalább 4 használhatatlan lesz - mert nehogy már minden héten azt az unalmast rajzolgassa, ő kérem alkotni akar, mikor milyen kedve van, olyat. Aztán jönnek az eltolt félemeletek, a 3 lépcsővel mélyebben lévő nappalik, korlátok egy földszintes házban, csigalépcső az emeletesben, futballpálya nappali 3 db 5 m2-es lyuk szobával a nagyban.

gombakomba 2018.01.12. 08:14:12

Az ideális megoldás az amerikai konyha PLUSZ egy nappali. Mint ahogy eredetileg ez ki volt találva.
Egy olyan konyha, ami elég nagy kanapéhoz, közösségi léthez is, és egy rendes nappali, amiben viszont nincs konyha.
Amig meg nem szakad rá mindenkire egyenként egy bank, hadd válassza már mindenki a félmegoldások közül azt, ami neki jobban fekszik. Nekem a külön konyha jön be, tesómnak az amerikai. Na és?

wickers 2018.01.12. 08:25:23

@Hortenz: ELSZÍVÓ kell és nem az a 30-40-50-ezres rozsdamentes dísz a felsőszekrénybe építve...

commentes nikk 2018.01.12. 08:30:48

Az amerikai konyhás nappali egy szörnyű rémálom, én hánynék attól, hogy a kanapén heverve rálátok a dzsuvás edényekre. Ez az összeállítás eleve olyan helyekre lett kitalálva, ahol minimális főzés van (amerikai :) és nem zavaró a szokásos konyhai látvány. Nekünk van külön ebédlőnk is, tényleg nagyon jó dolog. Egyébként jó a poszt, végre értelmes lakberendezési tanácsok, amik túlmutatnak a fesséle' mindent vakító fehérre ötleteken :)

commentes nikk 2018.01.12. 08:44:06

@efi: nálunk van mosókonyha, imádom, zseniális dolog, se a nappaliban, se a fürdőben nem kell néznem/kerülgetnem a ruhaszárítót, a fürdőnk meg tök letisztult maradt. Ugyan nálunk van klotyó a fenti fürdőben, gondolkodtunk, hogy meghagyjuk-e, aztán végül igen, mert ugyan van lent egy külön szaroda, de az így az enyém lett, a fenti meg maradt illatos lányvécének :)))

wickers 2018.01.12. 08:44:45

Kell 200-250 négyzetméter egy szinten és akkor nem kell a fürdőben szarni és a nappaliban főzni. Ja, hogy az nem jön ki az 50 négyzetméteres panel árából?! Addig egy előttem szólót idézve: "hadd válassza már mindenki a félmegoldások közül azt, ami neki jobban fekszik"

tulpon 2018.01.12. 10:16:57

Mindig is gyűlöltem az elzárt konyhát, gyerekként sosem vehettem részt a saját vendégségünkben karácsonykor. Hülyeség hogy minden kész mire a vendégek megjönnek. A vendégek szállingóztak, a vacsihoz sokszor már délelőtt 10-kor beestek a gyerkőcök, mert imádtak nálunk játszani meg karácsonyi műsorokat nézni. Én meg ott baszódtam a konyhában gyerekként, míg tesóm aki volt szerencsés fiúnak születni játszhatott a többiekkel. De ez nem csak karácsonyi probléma volt, anyu minden nap főzött, szóval délelőtt egyszerűen láthatatlanná vált. Soha soha soha a büdös életbe többet külön konyha. Max. elzárható, vagy olyan nagy hogy át lehessen helyezni oda a bulit.

MaCS_70 2018.01.15. 15:46:51

Elsőre a jelek szerint a cenzúra áldozata lettem -- úgyhogy megpróbálom, hátha most átmegy:

Van a családban amerikai konyhás és szeparált konyhás lakás, több is. Ez utóbbi megoldás külön ebédlővel. Az eredménye: egy a nap során teljesen kihasználatlan, meddő helyiség, valamint az, hogy a háziasszony elszigetelődik a konyhában a családjától, a társaságtól -- és persze labirintusszerű szűk terek. Az amerikai konyhában eleve sokkal kisebb a helyveszteség (a periférikus sávok átfedik egymást), és egy jól működő közösségi tér jön létre, nagyon jó kihasználtsággal és remek térérzettel.
Tíz éve építettük át a lakást amerikai konyhásra, hihetetlenül sokat javult az itthon töltött idő minősége. Nagyobb terünk lett, sokkal többet vagyunk együtt, sokkal szívesebben fogadunk vendégeket, sokkal jobb összejövetelek kedvéért. Egy jó szagelszívót használva sosem volt gondunk az ételszaggal.

MaCS
süti beállítások módosítása