A háziasszonyok jól tudják, hogy a konyhában fogy el leggyorsabban a pakolásra, tárolásra szánt hely. Hajlamosak vagyunk szem elől téveszteni azokat a területeket, amiket szintén be lehet fogni az edények, eszközök, nem gyakran használt dísztányérok vagy éppen a minden nap használt felszerelések tárolására. Nézzük, mik a gyakori hibák és hogyan lehet még több helyet nyerni a konyhában!
Tipp 1: Nem használja ki a szekrényeket
Igen hatásos, ha nem csak a szekrényhez kapott polcokat használjuk, hanem kreatívan kiegészítjük a belső teret. Extra helyet jelentenek a plusz kosarak, de még a függőleges polckiegészítők is, ahogy a képen látható. Arról nem beszélve, hogy sokkal könnyebb megtalálni és kivenni így azt a tárgyat, ami pont kell.
Tipp 2: Nem veszi figyelembe az üres, szokatlan helyeket
A nehezen elérhető, furcsa alakú helyek, mint például a szekrények vagy hűtők teteje kínálja magát, hogy a ritkán használatos eszközöket oda tegyük. Még vizuálisan is izgalmassá tehetjük ezzel a konyhát.
Tipp 3: Nem gondolkozik kreatív módon
Van egy halom konyhai eszköz, amit szinte naponta használ? Mi lenne, ha a szekrény KÜLSŐ részét használná a tárolásukra? Így nemcsak a szekrény belseje szabadul fel, hanem a mindennapi használat is könnyebbé válik. Használhat akasztókat, mágneses csíkokat, síneket, stb. Extra tipp: a mosogató felett is lehet tárolni például poharakat, a képen látható módon.
Tipp 4: Nem néz fel
Igen, fel, a levegőbe. Ott van a sok kihasználatlan hely. Hacsak nem extra magasra nőttek a családtagjai, nem lesznek útban, viszont rengeteg minden tárolható így, az edényektől kezdve a zöldségekig, gyümölcsökig.
Az apartmenttherapy.com cikke nyomán, képek is onnan.