5 dolog, amitől egyszerű lesz a nagytakarítás
2018. április 18. írta: Minden, ami lakásfelújítás

5 dolog, amitől egyszerű lesz a nagytakarítás

A nagytakarítás akkor megy a legjobban, ha nem kell kerülgetni a felesleges tárgyakat, berendezéseket, haszontalan holmikat. Ezért mielőtt belefogunk a nagytakarításba, érdemes megszabadulni attól, ami csak porfogó, útban van vagy nincs is helye.

Íme, 5 ötlet, hol is nézzük át tüzetesen az otthonunkat.

  1. Könyvek

Nézze át, melyik könyvekre tényleg nincs már szüksége, és szabaduljon meg a felesleges kötetektől. Rengeteg hely felszabadul ezáltal, a könyveket pedig eladhatja vagy elajándékozhatja.

  1. Gyűjtemények

Sokszor csak szentimentális érzelmek fűznek zenei kazettákhoz, videofilmekhez, de őszintén, mikor járt utoljára feléjük? Még mindig megvan a szalvétagyűjtemény, a konyhaszekrényt elárasztják a bögrék? Természetesen nem kell mindent azonnal kidobni vagy elajándékozni, de próbáljon meg szigorú szemmel és szívvel válogatni, a felesleges, hibás, csorba, használhatatlan tárgyaktól pedig szabaduljon meg.

  1. Polcok, asztalok

Ezeken a felületeken elképesztő mennyiségű szemét, felesleges holmi tud összegyűlni. Járjon helyiségről helyiségre, és szedjen össze mindent, amit nem használ rendszeresen. A papírhalmokat szüntesse meg (érdemes digitalizálni a fontosnak tűnő dokumentumokat), az újságtornyokat is selejtezze ki, a konyhapultról távolítsa el azt, amit nem igazán használ, a fürdőszobapolcokról dobja ki a lejárt készítményeket. Nem fogja elhinni, mennyi hely szabadul fel hirtelen.

  1. Az évszaknak nem megfelelő kiegészítők

Még mindig szem előtt vannak a takarók, a téli díszek, a gyertyák? A jobb idő beköszöntével ezekre biztosan nincs szükség napi szinten, tegye el őket vagy selejtezze le, amit már nem érdemes megtartani.

  1. Takarítószerek

Meglepő lehet az ötlet, de bizony a nagytakarítás előtt a takarítószereket is át kell nézni. Dobja ki a beszáradt flakonokat, az elhasznált szivacsokat, a tönkrement rongyokat. Ezekkel ugyanis a nagytakarítás is kínlódás lesz. Az átnézéskor legalább kiderül, mit kell pótolni, és nem a nagytakarítás közepén derül ki, hogy nincs is otthon ablaktisztító folyadék.

Az apartmenttherapy.com cikke nyomán, képek is onnan.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr8513811630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása