Ezzel a 4 lakberendezési ötlettel lesz tökéletes az otthona
2018. június 20. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Ezzel a 4 lakberendezési ötlettel lesz tökéletes az otthona

Sokszor van úgy, hogy hiába ölünk bele időt és energiát egy-egy helyiség berendezésébe, valami mégis hibádzik. Talán a kanapét tegyük máshova? Vagy a dohányzóasztal túl alacsony? Néhány tanács a profiktól, és tökéletessé varázsolhatjuk az otthonunkat. Nagy tanulság, hogy az apróságokon múlik minden.

  1. Össze nem illő bútorok

Ritka az olyan lehetőség, amikor egyszerre vesz meg minden bútort az ember, inkább az évek alatt felhalmozott készletből gazdálkodik. Ilyenkor viszont könnyen szem elől téveszthető a megfelelő arány. Mi a megoldás? Mielőtt újabb bútort vesz, komolyan és alaposan gondolja át, hogyan illik a többi közé, hogyan illik a helyiségbe, nem foglal-e el túl sok helyet, stb. Egy új darab érkeztével az is elképzelhető, hogy egy régitől meg kell válnia, ne ragaszkodjon a feleslegessé vált bútorhoz.

  1. Sablonos képek

A sok helyen látott képek túlságosan sablonossá teszik az otthonokat. Ez persze nem azt jelenti, hogy milliókért kell festményeket venni. Próbáljon az interneten olyan kezdő művészre, grafikusra találni, aki olcsón adja az egyedi képét. Érdemes a bolhapiacokon is nyitott szemmel látni, a lényeg, hogy olyan képekkel vegyük magunkat körül, amik tetszenek, de amik nem elcsépeltek. A keret egyedisége is feldobhat és érdekessé tehet egy képet.

  1. Túl egyszerű világítás

Ne elégedjen meg egy mennyezeti lámpával. Kisebb fényforrásokkal izgalmassá és meghitté teheti a helyiségeket, sőt, exkluzív megjelenést biztosíthat például a hálószobában.

  1. Túl sok dekoráció

A jól megválasztott kiegészítők sikkessé teszik az otthont, de a túl soktól káosz lesz úrrá a helyiségeken. Érdemes csoportokba rendezni a tárgyakat, és sose tévessze szem elől: a kevesebb több. Ha nem tudja elsőre megoldani ezt a gondot, íme, egy trükk a profiktól: pakoljon ki minden kiegészítőt a szobából, és nézzen szét: honnan hiányoznak nagyon a tárgyak, mi az a pont, amit inkább üresen kellene hagyni. A csoportosításnál figyeljen arra, hogy páratlan számú kiegészítőt rendezzen össze egy helyre.

A mydomaine.co.uk cikke nyomán, képek is onnan.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr5814016854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Miadesign 2018.07.10. 14:48:54

Nagyon hasznos tippek és nagy segítséget nyújtottak, mert barátnőmnek pont most szeretnénk felújítani a lakását. Sokat keresgéltem, hogy valami színvonalas oldalt találjak, ami összeszedetten leírja mire kell odafigyelni egy szoba berendezésénél. Csak ezen az oldalon és a Lakberinfo oldalán találtan meg azt a színvonalat, amit kerestem. lakberinfo.hu/
süti beállítások módosítása