5 dolog, amitől sürgősen meg kell szabadítania a nappalit
2018. június 27. írta: Minden, ami lakásfelújítás

5 dolog, amitől sürgősen meg kell szabadítania a nappalit

Ha maga elé képzeli a nappaliját, milyen látvány tárul lelki szemei elé? A nyugalom szigete, ahol megpihenhet és a lakberendezői énje is örvendezik? Vagy egy rendezetlen, zsúfolt helyiség, aminek a gondolatára is ideges lesz? Szabaduljon meg ettől az 5 dologtól, és máris sokkal jobban fogja magát érezni otthona legfontosabb helyiségében.

Szem előtt lévő kábelek

Lehet, hogy Ön már észre sem veszi, de a mindenhol tekergőző kábelek a rendetlenség érzetét keltik. Próbálja meg a leginkább szem előtt lévőket elrejteni, ettől az egész szoba frissebbnek és rendezettebbnek fog hatni. Az interneten számtalan ötletet talál arra, hogyan lehet „láthatatlanná tenni” a kábeleket.

 

Néhány párna

A kanapé párnái kiválóan feldobják a nappali berendezését, de hajlamosak vagyunk túlzásba vinni a felhalmozásukat. Nézzen körül kritikus szemmel a nappaliban, és ha túl sok a párna, akkor vigyen át párat egy másik helyiségbe. A kanapé és környéke azonnal szellősebb, mutatósabb lesz.

A dohányzóasztalon lévő tárgyak

Távirányítók, újságok, képes albumok, poharak, zsebkendő, könyv… Rengeteg dolog landol a dohányzóasztalon, ettől viszont az egész szoba rendezetlennek tűnik. Vegyen le az asztalról minden olyan tárgyat, aminek máshol is jutna hely, és csak a legszükségesebbet tartsa az asztalon. Ez vonatkozik a dekorációs tárgyakra is.

Kényelmetlen, rosszul elhelyezett székek

Ha van olyan szék, fotel, stb., amin nem szeret ülni, amin nem szokott ülni, akkor az teljesen felesleges. Ha van olyan ülőalkalmatosság, ami nem hívogatja Önt vagy a családtagjait, attól szabaduljon meg, keressen neki másik helyet.

Üres, unalmas sarkok

Mivel a nappali az otthonunk szíve, még fontosabb, hogy a sarkok berendezésére is ügyeljünk. Ne legyen üres, vagy unalmas, próbáljunk olyan dekorációt vagy funkciót találni, amiktől a szoba új életre kel.

Az apartmenttherapy cikke nyomán, képek is onnan.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr3714032802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LúzerMan 2018.06.28. 09:07:11

Értelmes felsorolások.
Annyival egészítem ki, hogy az egyik erőteljes dolog, ami agyon tud nyomni egy nappalit, az a televízió.
Ha otthon vagy a témában, szerintem erről is írj, mert a legtöbb szobát (és ezzel az ott lakókat) ez visz tévútra.
A lehetséges megoldások: elrejtés, képek közé helyezés, projektor. Meg gondolom van még számos ötlet, Te ehhez jobban értesz.

lomposfarkas 2018.06.28. 11:05:04

"Távirányítók, újságok, képes albumok, poharak, zsebkendő, könyv… Rengeteg dolog landol a dohányzóasztalon"
Talán mert ezek folyamatos használatban lévő holmik? Nem kell minden szobát a lakberendezők álmait megtestesítő steril prospektusvilágnak alávetni.

room_101 2018.06.28. 12:38:26

Minden vízszintes felület csábítóan ajánlja magát, hogy lomtár legyen, és ötletszerűen előásott könyvek, levelek, újságok, cetlik lepjék el, amikkel valamilyen halogatott tennivaló lenne, de undorodunk megtenni. Aztán a kimosott, de szekrénybe elpakolni melós, esetleg vasalásra váró ruhák, rosszabb esetben szennyes ruhák.
süti beállítások módosítása