5 gyakori lakberendezési hiba a hálószobában
2018. október 03. írta: Minden, ami lakásfelújítás

5 gyakori lakberendezési hiba a hálószobában

A hálószoba a nyugalom szigete – elméletben. Ezért fontos tudni, mik azok a gyakori hibák, amik miatt esetleg nem alszik jól, nem tudja kipihenni magát. Meglepő, néha milyen apróságokon múlik az éjszakai nyugalmunk. Mutatunk 5 olyan gyakori esetet, ami Önnél is előfordulhat. Gondolja át, hogyan tudna ezeken változtatni, és aludja végig zavartalanul az éjszakát!

  1. A hálóban van a dolgozósarok

Hogyan is tudna nyugodtan pihenni, ha az esti készülődés közben a szeme sarkából látja az asztalán halmozódó feladatokat? Ha megoldható, telepítse át a dolgozósarkot az otthona másik pontjába, a hálóból zárja ki a stresszt okozó látványt.

  1. A hálószobában túl élénk színűek a falak

Lehet, hogy első látásra beleszeretett egy erősebb színbe, de azt inkább máshol használja. A hálószobába próbáljon olyan színt választani, ami megnyugtató, semleges, nem feltűnő, nem dominál, amitől megnyugszanak az idegek esténként.

  1. Nincs elég fény vagy levegő a hálóban

A fénynek reggelenként energetizáló hatása van, persze nem mindig megoldható, hogy reggeli fényt kapjon a hálószoba. A levegő bejutásán viszont javíthat, ha úgy érzi, túl állott a levegő, kevés jut be az ablakon, nincs rendes szellőzés: ventilátor vagy párásító berendezés segítségét vegye ilyenkor igénybe.

  1. Rossz helyen van az ágy

Most nem az energiaáramlásra gondolunk, hanem arra, hogy nehezen megközelíthető az ágy, mindig beveri a sípcsontját, egy polc veszélyesen közel van… Próbálja meg ilyen esetben az ágyat máshova áttolni vagy a környezetét átalakítani.

  1. Felhalmozódtak a felesleges tárgyak a hálószobában

Legyen tényleg a nyugalom szigete a hálószoba. Itt ne legyenek ősrégi újsághalmok, papírok, felesleges tárgyak szem előtt. Szabaduljon meg attól, amire már nincs szüksége, a többit pedig tegye el a szekrényekbe, ne legyen szem előtt a rendetlenség minden lefekvéskor.

(Az apartmenttherapy.com cikke nyomán, kép is onnan.)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr8414262053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása