6+1 tipp, hogyan találja meg a TÖKÉLETES színt a falakra
2018. október 31. írta: Minden, ami lakásfelújítás

6+1 tipp, hogyan találja meg a TÖKÉLETES színt a falakra

„Csak gyorsan kifestjük a lakást, máris olyan lesz, mint új korában!” Ennél sajnos kicsit több időt kell szentelni a színek kiválasztására, ha nem szeretnénk már a festés utáni napon megbánni a döntésünket, amit aztán évekig nézhetünk… Ezzel a 6+1 ötlettel meg fogja találni a TÖKÉLETES színt, amit sosem fog megunni, és ami minden nap örömmel tölti el, ha csak ránéz a falakra.

  1. Tudja elengedni az eredeti ötletét

Érdemes a festés előtt online magazinokat, képeket nézegetni, kigyűjteni azokat a színkódokat, amik tetszenek nekünk. De a képen annyira csodálatos szín borzalmasan festhet a valóságban, amikor az üzletben meglátjuk a mintát. Ne ragaszkodjon a kiválasztott színhez, lehet, hogy egy-két árnyalattal sötétebb vagy világosabb szín lesz a Tökéletes választás.

  1. Mind a négy falon tesztelje le a színt

A helyiségbe érkező fény nagy szerepet játszik a színérzékelésünkben. Ezért a lakberendezők azt ajánlják, hogy mind a négy falra fessünk fel tesztcsíkot, meglepő lesz a különbség. Lehet, hogy az egyik falon még tetszik a szín, de a másikon már elképzelni sem tudjuk. Ilyenkor tovább kell keresni a színpalettán.

  1. Minden napszakban nézze meg a tesztcsíkot

Szintén lakberendezők javasolják, hogy adjunk magunknak időt, és nézzük meg a felkent színt reggel, koradélután és este is, ugyanis óriási különbségek lehetnek a látványban. A legjobb szín az, amely minden napszakban elbűvöl, bárhogyan is változzon a nap során. 

  1. Úgy tesztelje, ahogy festeni fogja

Hasznos ötlet: ne egy olcsó ecsettel kenje fel a tesztet, hanem rendesen, azokkal az eszközökkel, amivel a helyiséget fogja kifesteni. Így valós képet kap a színről, és nem valami gyenge utánzatot.

  1. Fesse, mintha ingyen lenne

A tesztelés során ne csak egy kis területet fedjen be, mert úgy nehéz megítélni, milyen hatást kelt a fal, ha az egész felülete az adott színnel van kifestve. Vigyen fel több réteget a teszt során is, hogy minél valósághűbb legyen a látvány, és ne kelljen a munka végén csalódnia a döntésében.

  1. Alapozzon meg a festéknek

Ebben minden festő egyet ért: az alapozás után úgy hat a festék, ahogy azt a színmintákon ígérték. Különben pedig kiszámíthatatlan, hogyan szárad meg. Az alapozás után a festék egyenletesebben szívódik fel, nem lesz foltos vagy csíkos a végeredmény.

+1. Ez csak festék

A legalaposabb előkészületek után is előfordulhat, hogy a száradás után csalódunk a színben, és egyáltalán nem felel meg az elképzeléseinknek. Ha van rá lehetőség, azonnal orvosoljuk a problémát és keressünk másik színt, amíg a felújítás tart. Így nem kell évekig a rossz döntésünkkel szembesülnünk nap mint nap.

 

Az apartmenttherapy.com cikke nyomán, képek is onnan.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr1214322879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mille38 2018.11.08. 08:22:38

+1 Egy nagyon karakteres színt nem szabad mind a 4 falon alkalmazni, csaj egyen, különben nyomasztó lesz. A többi legyen inkább fehér, esetleg egy nagyon világos árnyalat. A képeken is igy van egyébként.
süti beállítások módosítása