5 szokatlan ötlet, és csodás lesz a nappali
2018. december 27. írta: Minden, ami lakásfelújítás

5 szokatlan ötlet, és csodás lesz a nappali

A nappali burkolata különösen fontos, hiszen itt tartózkodunk a legtöbbet. Magyarországon főleg a parketta, laminált padló a leggyakoribb választás, és lehet, hogy Ön is idegenkedik a gondolattól, de mi most mégis a hidegburkolat több erényét mutatjuk meg.

  1. Nem kell, hogy rideg hatása legyen

Csak mert hidegburkolatnak hívjuk, nem feltétlenül szükséges, hogy tényleg rideg hatása legyen. Ma már hatalmas a kínálat elegáns kőlapokból, csiszolt márványból, teljesen valósághű fahatású padlólapokból, amik gyönyörű, meleg, otthonos érzetet nyújtanak. Újabban már textilmintás, szövetmintás lapok is választhatók a még otthonosabb, még melegebb összhatás kedvéért.

  1. Abszolút nem kényes: nem fakul, nem kopik…

A hidegburkolat kifejezetten szerencsés választás, ha a nappali közvetlenül az előszobából nyílik, vagy kertkapcsolattal rendelkezik, mert emiatt sokszor kell takarítani, felmosni. Igaz, hogy a laminált padlót vagy vinyl burkolatot is tisztíthatjuk nedves felmosással, de figyelni kell, nehogy felpúposodjon, a járólap ezzel szemben teljesen vízálló, és a tisztítószerek sem tesznek benne kárt. Arról nem beszélve, hogy időtálló, terhelhető burkolatunk lesz az otthonunk legforgalmasabb helyén.

  1. Padlófűtéshez is ideális választás

Ha szeretne padlófűtést a nappaliba, a járólapoknál keresve sem találhat jobb, célszerűbb megoldást. A járólapok ugyanis kiváló hőelvezető képességgel rendelkeznek. Persze a burkolat vastagsága is fontos ebben az esetben, továbbá arra is kell figyelni, hogy padlófűtéshez ajánlott, jó minőségű ragasztóanyaggal fektesse le a burkoló a lapokat.

  1. Ellenáll a háziállatoknak

A négylábú kedvencek bizony próbára teszik a nappali padlóját. Azok az éles karmok… Egy szép, valódi faparkettán bizony csúnya nyomokat hagyhatnak például a macskakarmok, ám a hidegburkolaton nem tudnak kifogni!

  1. Egyedi dizájn, különleges hatás

Ha Ön kedveli az egyedi anyaghatásokat, színeket, mintázatokat, akkor muszáj körülnéznie az innovatív padlóburkoló lapok között. Ha például a textúrákkal szeretne kísérletezni, elképesztően sokféle lehetősége van: nyerskő, beton, különböző naturális fa erezetminták, textilminták, szövetminták… – tökéletesen élethű kivitelben.

Az otthonneked.hu cikke nyomán, képek is onnan.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr7614474036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása