A hidegburkolat öltözteti az előszobát
2019. január 31. írta: Minden, ami lakásfelújítás

A hidegburkolat öltözteti az előszobát

Legyen az előszoba nagy vagy kicsi, világos vagy sötét, keskeny vagy széles, a vélemények általában megegyeznek abban, hogy a padlóján hidegburkolat legyen. Hogy miért? Egyrészt, mert egy látványos hidegburkolattal még a legkisebb, leghomályosabb előszoba is tündökölhet, arról nem is beszélve, hogy egy világos színű hidegburkolattal optikailag nagyítani lehet a teret. Másrészt pedig praktikus okokból is előnyösebb, ha az előszobába járólap és nem parketta kerül, hiszen sokkal könnyebb tisztán tartani a hidegburkolattal ellátott előszobát, mint parkettázott társát.

Az előszoba berendezésének nehézségei

Ha nem áll elegendő tér rendelkezésre, akkor alaposan feladahatja a leckét az előszoba berendezése. Nézzük csak, milyen funkcióknak is kell megfelelnie egy előszobának?

  • tárolás - hogy a nem túl gyakran vagy aktuálisan nem használt kabátok és cipők elférjenek,
  • fogas - amelyen a mindennap használatos kabátok, sálak, sapkák helyet kaphatnak,
  • komfort - esetleg valamilyen ülőalkamatosság, amit használva könnyebben le-felvehető a cipő.

Nem mindig könnyű ezeknek a kritériumoknak megfelelni, hiszen a fizikai adottságok sok esetben határt szabnak a tulajdonos elképzelésének. Nehézséget okozhat az előszoba berendezésénél, ha

  • keskeny
  • hosszú,
  • sötét vagy
  • nagy a belmagassága.

5 remek ötlet, hogy előszobájából a legtöbbet hozza ki

 

  • Hidegburkolat és szőnyeg

A megfelelően megválasztott hidegburkolat egy könnyen tisztítható szőnyeggel kiegészítve igazán látványos megoldás lehet. A hidegburkolat világos színével és a szőnyeg megfelelő mintájával (pl. keresztcsíkozás, “rojtos” szőnyeg) ráadásul optikailag még a tér is növelhető. Ha a hidegburkolat mellett döntene, nézze meg, hogy milyen fugázót tudunk Önnek ajánlani (LINK: https://www.mapei.com/hu/hu/eszkozok-es-letoltes/szines-fugazo-tomitoanyag).

  • Beépített szekrény

Ennek a megoldásnak csak abban az esetben lehet létjogosultsága, ha megfelelő nagyságú tér áll rendelkezésre. Egy beépített szekrény rengeteg dolgot el tud nyelni, nem mellesleg pedig anyagával, színével, fogantyúival emelni tudja az előszoba fényét.

  • Dekoráció

Minimális dekoráció szintén kedvező hatással van az előszobára. Az itt elhelyezett fényképek például melegséget sugároznak, egy dekoratív kerettel ellátott tükör pedig praktikus is, hiszen mindig jól jön, ha indulás előtt még gyorsan ellenőrizhető a frizura vagy a smink.

  • Világos színek

A világos színeknek nem csak a hidegburkolat választásánál van jelentősége, ha kicsi az előszoba. Világos bútorral, illetve világos falszínnel tovább “növelhető” a tér.

  • Világítás

Kicsi és nagy előszoba esetében is egyaránt fontos a megfelelő világítás, hiszen az esetek túlnyomó többségében nem jut természetes fény az előszobába.  Ha a kialakítás megengedi, érdemes az előszobafal vagy a beépített szekrény fölé is világítást helyezni.

Látható, hogy néhány apró változtatással még az elsőre előnytelennek tűnő előszobából is kihozható a maximum.

8bf3cb69771ba3abed4256f1eb6de26d.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr5414568422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása