Egy szimpla trükk, amitől a kis lakás is nagyobbnak hat
2019. február 04. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Egy szimpla trükk, amitől a kis lakás is nagyobbnak hat

Egy régi lakberendezési trükk tényleg segít, hogy még a legkisebb helyiséget is nagyobbnak érezzük, ráadásul nem túlzottan költséges megoldásról van szó. Most ehhez a jól bevált trükkhöz mutatunk számtalan lélegzetelállító megoldást.

Nem másról van szó, mint a tükrök használatáról. Ezek nemcsak arra szolgálhatnak, hogy megnézzük magunkat bennük, hanem térformáló hatásuk is van, sokszor drámaian megváltozik egy jól elhelyezett tükörrel a térérzetünk. Nézzünk pár példát, ahol igen kreatívan használták a tükröket, és így sikerült egy szűkösebb sarkot vagy szobát elképesztő módon megnagyítani.

  • Duplázza meg a konyhát

Ha kicsi és keskeny, hosszú a konyhája, érdemes az egyik fal mentén végigfuttatni egy tükröt, így a helyiség látszatra megduplázódik és tágasnak hat.

  • Csak támassza a falhoz

Egy nagyméretű keretes tükör a falhoz támasztva feldobja a szoba hangulatát. Ha néhány bútort elé helyezünk, érdekes hatást érhetünk el. Ennél a megoldásnál legyünk óvatosak, és gondoskodjunk arról, hogy a tükör semmiképpen se dőlhessen fel.

  • Töltse ki a beugró részeket

Ha tükörcsempével fedjük be a fali beugrókat, a szoba hangulata is barátságosabb lesz, a tükör elé elhelyezett bútorokkal pedig otthonos hatást érhetünk el. A Mapeflex MS Crystal különleges összetételének köszönhetően kiválóan átlátszó tömítő- és ragasztóanyag, amivel a tükörcsempe felragasztása gyerekjáték, és az eredmény csodaszép.

  • Növelje a gardróbot!

Ha a hálószobában lévő szekrények ajtaját tükrökkel borítja, a térérzet azonnal a sokszorosára növekszik.

  • Tegye fel magasra!

De ha szűkös a hálószoba, az ágy mögé helyezett tükörrel is fantasztikus eredményt érhetünk el: a szobának mélységet adunk, anélkül, hogy elvennénk a bensőséges jellegét.

  • Dobja fel az előszobát

Az előszobában úgyis szükség van tükörre, miért ne érhetne a plafonig? Így tágasságot, világosságot, és még több perspektívát kapunk. Ezek a helyiségek sok helyen szűkek, egy padlótól-plafonig terjedő tükör szépen megnyitja a teret.

  • Próbálja ki sávosan!

Extrém megoldásként tükörsávokban is gondolkodhatunk. A tér növelése így is megvalósul, de mégsem zavarja össze tekintetünket a tükör megtévesztő felülete.

  • Érjen egészen a plafonig

Ha a tér alacsony, vagy a mennyezete rendhagyó, a tükrös megoldás kifejezetten hasznos lehet. Elképesztő hatás érhető el például egy plafonig futó, osztott tükörfallal.

  • Nagyobbítsa meg a legkisebb helyiséget is

Egy apró mosdóból is kellemes méretű helyiséget varázsolhatunk, ha az egyik falát tükörrel burkoljuk. Jó ötlet antik hatású tükörkockákat használni, mert ez még egy plusz dekoratív eleme is lehet a kis helyiségnek.

A lakbermagazin.hu cikke nyomán, képek is onnan.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr414596536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BNati 2023.08.21. 09:48:48

Sokan vágynak nagy lakásba. Nagyon jó, praktikus ötleteket kaptam tőled a bejegyzésed által. Biztos, hogy hasznosítani fogok belőle párat. Viszont néhány napja találtam egy másik ötletet, ami szuperül illene szintén ebbe a témába. Ezekkel a tolóajtókkal szerintem el lehetne érni ezt a bizonyos "nagyító hatást". lakberinfo.hu/belsoepiteszet/nyilaszarok/2016-12-02-hazfelujitas-minosegi-egyedi-meretre-szabott-belteri-toloajtokkal-az-ajtohaztol/
süti beállítások módosítása