Parketta divat, trendek és textúrák 2019-re
2019. március 11. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Parketta divat, trendek és textúrák 2019-re

Merre tart jelenleg a parketta divat? Összességében azt mondhatnánk, hogy a szélsőségek kezdik uralni a terepet. Szerencsére azonban a lakberendezés olyan terület, ahol ez nem jelent semmi rosszat, sőt.

Kifejezetten esztétikus, még akkor is, ha kissé azért szokatlan – de csak a mindenáron a szolidat és a hagyományosat előnyben részesítő ízlések számára (amellyel egyébként szintén nincs semmi gond, hiszen az ízlésekről nem kell vitatkozni!).

Fény–árnyék játéka a parketta trendek terén

 

Az extrém sötét és az extrém világos árnyalatok felé tolódnak el az opciók. Népszerűek ugyanakkor a régebben egészen kivételesnek számító, vöröses-meleg tónusok és textúrák.

Már mintegy tíz évvel ezelőtt tapasztalhatók voltak a sötétebb színek térhódításának első jelei. Bizalmas infó n ennek kapcsán, hogy a sötét parketta szerelmesei, a stílust és az eleganciát szempontként előnyben részesítő  háztartások általában olyanok, ahol (még) nincs gyerek, vagy már kirepült a fészekből, nagykorú… mivel a tisztítása, karbantartása nem éppen gyerekjáték.

A hideg tónusok, különösen a szürke stabilan uralja a falfestést mint az egyik meghatározó divatszín. Ehhez a megoldáshoz remekül illik a szintén szürkébe játszó parketta, amely kiválóan erősítve a fal színárnyalatának exkluzív hangulatát.

Szerencsére azonban a divat épp attól változatos és izgalmas, hogy kedveli a kilengéseket, így bármikor egy csapásra igazzá válhat a trendjóslatok fordítottja is. Esetünkben például a sötét jelentkezése mellett a világos parketta, vagyis a természetesség a más(od)ik népszerű opció, megőrizve azonban az előbbi vonulatból a tartózkodóan hűvös benyomást.

Lehet persze, hogy Önnek ennél valami sokkal izgalmasabbra lenne kedve. Természetesen szabad a gazda akkor is, ha kreatív dekorfelületet szeretne inkább látni a talpa alatt, amin díszes apróminták is megjelenhetnek. Ennek a vonalnak a képviselői számára bizony szó sincs arról, hogy az otthonok izgalmasabbá, játékosabbá tétele csupán a kiegészítők dolga volna. Hasonlóan meglepő megoldás a kőhatás alkalmazása, amely extra játkos benyomást tehet az emberre, amikor a rideg kőnek tűnő felület helyett otthonosan meleg érintésével varázsol el.

Választékban tehát nincs hiány, és szerencsére könnyen hozzáférhető az a mesterségbeli tudás is, amely biztosítja, hogy a kivitelezés se maradjon el az ötlet nagyszerűségétől.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr3214658061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása