Kész művészet! Mapei üvegmozaik ragasztó az esztétikus lakásért
2019. március 22. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Kész művészet! Mapei üvegmozaik ragasztó az esztétikus lakásért

Gyönyörű, igényes burkolat – nem csoda, hogy divatos. De az üvegmozaik ragasztó megfelelő kiválasztása és használata híján eléggé el is lehet rontani a dolgot.

Az üveg sav- és lúgálló, nem kopik és esztétikailag is telitalálat: ezek nagy előnyök. „Csupán” arra van szükség, hogy a ragasztását ne szúrjuk el!

Így tölt be funkcióját a Mapelastic üvegmozaik ragasztó

Egy megjegyzés, mielőtt a területen érvényes, legjobb gyakorlatot leírnánk: ez a munka van annyira igényes, hogy a legjobb, ha teljesen szakemberre bízzuk.

Bizonyos szempontból a kivitelezés akár könnyebbnek is tekinthető az egyszerű csemperagasztásnál. Csakhogy az előkészületek több időt vesznek igénybe. Nem elég ugyanis a vakolt fal, itt glettelni kell, sőt: medence esetében be kell építeni a vízszigetelést is (ami a konyhában nyugodtan elmaradhat).

A vakolt fal átglettelését olyan üvegmozaik ragasztó segítségével érdemes végezni, amely a (csúcs)minőséget nem spórolja le ott, ahol nem szabad „takarékoskodni”, hiszen évekig vagy akár évtizedekig együtt kell élnünk az eredménnyel.

A minőségi anyaggal végzett glettelés után hagynunk kell másnapig megkötni a ragasztót, majd a szigetelőanyag két, összekevert komponensével is át kell glettelni a falat, és ismét másnap újabb szigetelőréteget is fel kell hordani.

A falat egyébként abban az esetben is át kell glettelni csemperagasztóval, ha nem készült szigetelés. Érdemes ehhez a fehér színt választani, mert látszhat, áttűnhet a háttér színe, főleg a nagy felületű, világos színű mozaik esetében.

Különösen a vízszigetelés esetében érdemes figyelembe venni a Mapelastic előnyeit. Hiszen ez a kenhető vízszigetelő az elmúlt 30 évben több mint 350 millió négyzetméteren bizonyított. Hazánkban 20 éve biztosítja reklamáció és panasz nélkül a családi házak, közintézmények, ipari létesítmények vízszigetelését: ezért Ön is teljesen nyugodtan szavazhat neki bizalmat!

Ez a termék nem csupán a fürdőszobai felhasználásban bizonyított már számtalanszor, hanem a magánmedencéktől egészen az uszodákig, ipari konyhákig, teraszokig mindenhova alkalmas.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr4014709083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása