Az időtlen stílusú konyha 4 típusa
2019. április 01. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Az időtlen stílusú konyha 4 típusa

A klasszikus konyha sosem megy ki a divatból, bármi is legyen az aktuális trend. Természetesen csak a stílus klasszikus, a megvalósítás igazán XXI. századi! Az alábbi példákban megmutatjuk azt a 4 tippet, amitől az Ön konyhája is időtálló lesz. Inspirálódjon és találja meg az Önhöz legjobban illő konyhát!

Mit értünk klasszikus stílus alatt? Nagy a szórás: az egyszerű, keretes formáktól kezdve ide tartoznak a pilaszteres, faragott bútorok, a romantikus vagy vintage enteriőrök, de a 80-90-es években közkedvelt „bajuszminta” is. Jellemző erre a stílusra a tömör fa, a fafurnér, a festett és fóliázott MDF használata is.

A klasszikus stílusú konyhákba is találhat modern műszaki berendezést természetesen. Így csak a megjelenés idézi a régi korok hangulatát, a technikai nagyon is mai lesz. Persze a felújításkor, építkezéskor használt segédanyagokra is érdemes kiemelt figyelmet fordítani, érdemes olyan ragasztókat, fugázó anyagokat felhasználni, amiket kifejezetten párás, nedves helyekre fejlesztettek ki. Fugázók esetében például válasszunk olyat, amivel a takarítás is könnyebb, és az elszíneződés se jelentkezik.

Íme, a 4 inspirációs forrás az időtlen klasszikus konyhához:

  1. Hagyományos: tömör fából készült konyhabútorok, klasszikus díszítéssel, pilaszterekkel
  2. Egyszerű: keretes frontok, amivel klasszikus és letisztult hatást érhetünk a konyhában
  3. Vidéki / romantikus / vintage: rusztikus kiegészítők, kis fiókok, sok nyitott rész jellemzi. Akár merészebb színben is!
  4. Kevert: klasszikus forma + modern, magasfényű felület a konyhában. Nagyon izgalmas kombinációt kapunk, egyedi és látványos lesz a konyha

A lakbermagazin.hu cikke nyomán, képek is onnan.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr6314703434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BNati 2019.11.18. 11:52:01

Nagyon egyetértek ezzel a bejegyzéssel! Próbálom a konyhám én is időtlenné tenni. Viszont mivel nem túl nagy ezért az étkezőasztal is a konyha része nálam. És megtaláltam a tökéletes étkezőasztalt és székeket, ami az összes stílushoz passzol. lakberinfo.hu/lakberendezes/etkezo/2019-03-26-az-etkezofotel-uj-trend-az-etkezok-vilagaban/
süti beállítások módosítása