A legjobb színkombinációk: ezeket a színeket használja az otthonában
2019. április 08. írta: Minden, ami lakásfelújítás

A legjobb színkombinációk: ezeket a színeket használja az otthonában

A színeknek hatalmas ereje van. Hangulatot keltenek, jellemeznek minket, meghatározzák, hogyan érezzük magunkat. Ezért rendkívül fontos, hogy milyen színek vesznek körül minket az otthonunkban. Melyik szín hogyan passzol a másikhoz, mit érdemes összekombinálni mivel? Erre mutatunk pár példát. 

3 alapszabály közül választhatunk, amikor a meghatározó színeket keressük az otthonunkba.

1) Egy csoporthoz tartozó színek

A színeket két csoportba oszthatjuk: hideg és meleg színek. Ha egy csoportból választjuk ki az összes színt, harmonikus eredményt kapunk. Ezért passzol egymáshoz a kék és a zöld minden árnyalata. Vagy ha a meleg színeket semlegessel kombináljuk össze, az is kiválóan néz ki: egy lágy bézs a csokoládébarnával vagy a mély narancssárgával mindig jól mutat.

2) Monokróm megoldás

Választhatjuk egy szín különböző árnyalatait. Kifinomult megjelenést kölcsönöz az otthonunknak, és szinte minden esetben jól működik, képtelenség hibázni. Kombinálhatjuk fehérrel és feketével, de szigorúan csak az egyikkel. Így mindig lenyűgöző eredményt kapunk.

3) Komplementer színek

Az ellentétek vonzzák egymást, ezt jól tudjuk, és a színek esetén is működik a megállapítás. Bátran párosítsuk össze a komplementer színeket, csodálatos eredményt fogunk kapni. Például a korallszín és az akvazöld kombinációja biztos nyerő választás, bárhova is kerül az otthonunkban.

A következő képeken érdekes színkombinációkkal találkozhat, amelyek kiváló inspirációk lehetnek a színek megtervezésében.

Az elledecor.com cikke nyomán, képek is onnan.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr6814703430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása