Kicsi konyha? Íme, 10 egyszerű megoldás, hogy nagyobbnak tűnjön a hely
2019. április 22. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Kicsi konyha? Íme, 10 egyszerű megoldás, hogy nagyobbnak tűnjön a hely

07Ha úgy érzi, nincs elég hely a konyhájában, pár egyszerű megoldással elérheti, hogy tágasabbnak és szellősebbnek érezze a helyiséget. Ebből gyűjtöttünk most tíz tippet össze, amiből biztosan talál Ön is kedvére valót!

  1. Átlátszó bútor

Igen divatosak manapság az áttetsző székek, asztalok, ha ilyet tesz a konyhába, a funkció megmarad, de optikailag olyan érzetet kelt, mintha nem is lenne ott az asztal vagy a szék.

  1. Függőleges tárolás

Gondolja át, hogy mit lógathatna le a plafonról, vagy mit szerelhetne fel a falra. Hiszen így a légteret és az üres falakat is felhasználja a tárolásra, amik különben kihasználatlanok maradnának.

  1. Növelje a teret egy tükörrel

Ha van elég helye, tegyen a falra egy nagyobb méretű tükröt, ezzel azonnal olyan érzetet kelt, mintha a konyha nagyobb lenne a valóságosnál.

  1. Egyszínű legyen minden

Általában a fehér vagy a világos színeket ajánlják a szakértők: legyen a faltól kezdve a bútorig minden egy színű, ez növeli a térérzetet. Arra figyeljen, hogy olyan festéket használjon a konyha falára, amely páraáteresztő, vízlepergető és penészesedésgátló tulajdonságokkal rendelkezik.

  1. A mutatós használati tárgyakkal dekoráljon

Ha van olyan konyhai berendezése, ami jól mutat, hagyja elől és legyen ez a dekoráció. Így a tároló helyet is felhasználhatja másra és a konyha csinosítása is egy csapásra megoldódik.

  1. De vigyázzon, hogy a pult ne legyen zsúfolt

Lehet, hogy ez kicsit ellentmondásosnak tűnik az előző ponthoz képest, de törekedjen arra, hogy a konyhapulton minél kevesebb tárgy legyen, mert a sok tárgy és a kevés pultfelület csak a zsúfoltság érzetét kelti.

  1. Vegye le a szekrények ajtaját

Sokszor a szekrényajtók eltávolítása segít abban, hogy szellősebbnek érezzük a konyhát. Ha nem ódzkodik a gondolattól, hogy nyitott polcos rendszere legyen a konyhában, próbálja ki ezt a módszert! Arra persze figyelni kell, hogy a polcokon szép rend legyen.

  1. Minél gyakrabban mosogasson

Talán ezt mondani sem kell, de a mosatlan edények látványa is ront a kis konyha kinézetén. Mosogasson minél gyakrabban, ne várja meg, amíg összegyűlik a sok mosatlan.

  1. A szekrény alatti világítás csodákra képes

A pult feletti szekrények aljára szereljen fel világítótesteket, és a sötétebb zugok máris világos, tágas érzetet keltenek.

  1. Dekoráljon

Egy kicsi konyha is lehet különleges, ha megtalálja a megfelelő dekorációt. Olyan tárgyakban gondolkodjon, amik nem veszik el a helyet, például szőnyeg, vagy képek a falon, függönyök az ablakban – ezek az apróságok is sokat segíthetnek, hogy jobban érezzük magunkat a kisebb konyhákban is.

Az apartmenttherapy.com cikke nyomán, képek is onnan.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr1714748755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása