Így rendezze át a lakást, hogy több helye legyen
2019. április 29. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Így rendezze át a lakást, hogy több helye legyen

Szemléletes példa mutatja be, hogyan lehet egy kétszobás lakást úgy átalakítani, hogy mindenki megtalálja a saját zugát, ne legyenek zsúfoltak a helyiségek, még akkor se, ha egy gyermek érkezésével több helyre van szükség. Lenyűgöző átváltozás, inspiráló ötletek következnek!

A példánkban szereplő házaspár nem szeretett volna elköltözni, még akkor sem, amikor gyermekük megszületett. Inkább egy okos átrendezéssel teljesen átalakították a két szoba beosztását, hogy mindennek helye legyen. A vendégek nem győzik dicsérni, és mindenki úgy érzi, sokkal tágasabb a lakás, mint azelőtt.

Habár egy szoba több funkciót is betölt, ezt okos térelválasztásokkal oldották meg: például egy nagy ebédlőasztal választja el a nappalit a gyermek játszóhelyétől. A kisebbik szobából (ami inkább egy hálófülke és dolgozószobaként használták előtte), gyermekszoba lett. 

Gyakori tévhit, hogy egy kisebb lakásban senki nem fér el, és senkinek nem jut saját tér. Példánkban nem választja el fal a nappalit, az ebédlőt, a gyereksarkot, a gyerekszobát, mégis minden terület elkülönül. Arra figyeltek, hogy a dekorációs elemek összekössék a különböző funkciójú területeket.

Nagy kihívás volt, hogy a házaspár kedves tárgyait hogyan és hova helyezzék el. Végül „lebegő” polcokra tették ki a szép emlékeket idéző tárgyakat, és ettől egyáltalán nem lett zsúfolt a szoba.

A zsúfoltság elkerülésének egyik biztos módja, hogy mindennek meg kell találni a helyét, és vissza is kell tenni őket a helyükre. Érdemes rendszeresen átnézni, mi az, amit nem használunk már, ezeket el lehet adományozni, vagy kisebb összegért el lehet adni az interneten. Így több helyünk is marad a kisebb lakásban.

A házaspár másik tanácsa: a világítás. Érdemes időt szánni arra, hogy megtaláljuk a megfelelő módot, hogy minden terület fényt kapjon, akár kreatív ötletek segítségével.

Érdemes megfogadni egy kissé meglepő tanácsukat is: lehet, hogy elsőre nem tetszik az új elrendezés, de szánjunk időt arra, hogy megszokjuk. Az átrendezést követően ők sem szerették rögtön a lakás új kinézetét, de lassanként rájöttek, hogy mennyivel kellemesebben tudnak élni a lakásban, és apró dekorációs ötletekkel elérték, hogy egyre jobban a szívükhöz nőjön.

Az apartmenttherapy.com cikke nyomán, képek is onnan.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr6614765300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kisa 2023.08.21. 09:48:44

Azért ilyenkor szerintem sokat segítene egy alaprajz. Nekem biztosan.
süti beállítások módosítása