Szokatlan ötletek: új megoldások a régi burkolat helyett
2019. május 06. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Szokatlan ötletek: új megoldások a régi burkolat helyett

Érdemes feltérképezni az újdonságokat, ha új padlóról álmodozunk. Nem muszáj a jól bevált anyagokhoz fordulni, ha lakberendezésről van szó, manapság számos alternatív megoldás váltja fel a régi burkolóanyagokat. Ebből mutatunk inspiráló ízelítőt!

A parketta utódja - laminált padló

A laminált padló napjainkban a legnépszerűbb burkolat. Többnyire természetes anyagból készül, ami biztosítja az egészséges beltéri klímát. Legfőbb előnye a rendkívül egyszerű, gyors lerakás. Mivel vékony, akár meglévő kőburkolatra is lerakható anélkül, hogy azt el kellene távolítani. Ezenkívül könnyű tisztítani és taszítja a port. A faburkolat meleg hatást kelt a lakásban, kellemesebb érzetet kelt, mint a kő.

Elképesztő illúzió a lábunk alatt

A V-fugás laminált padló valódi fa hatását: mesterien utánozza az elegáns parkettát. Fény- és UV-álló, napfény hatására nem színeződik el, kopásálló, és a minőségét hosszú időn keresztül megőrzi. Alátétek alkalmazásával hangszigetelő hatása is növelhető. Ha tehát olcsóbb és egyszerűbb megoldást szeretnénk a parkettánál, válasszuk ezt a típust, amely számos színváltozatban elérhető.

Varázsszó: vinyl – az új generáció

A burkolatok új generációjának gyűjtőneve LVT (=Luxury Vinyl Tiles). Meleg hatású, a kőnél kényelmesebb, puhább járófelületet biztosít. Nagyon változatos megjelenésű, kő- és fahatású, illetve mintás változatok is kaphatók. Ajánlott modern stílusú konyhába, gyerekszobába.

Itt nézheti meg, hogyan kell szakszerűen vinyl burkolatot fektetni:

Csempe helyett - ceramin és vinyl

A burkolatok új generációja a fürdőszobákban is felválthata a hideg hatású csempét. A ceramin a laminált padló vízálló változata, és a vinyl padló szintén jó megoldás. Létezik hagyományosan ragasztható és öntapadós alátétre rakható változat is, aminek köszönhetően hosszú életű, modern fürdőszobapadlón járhatunk.

(A lakbermagazin.hu cikke nyomán, képek is onnan.)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr8614765516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása