Világos, elegáns, meleg hangulatú fürdőszoba – praktikus kialakítás, csodaszép burkolat
2019. május 13. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Világos, elegáns, meleg hangulatú fürdőszoba – praktikus kialakítás, csodaszép burkolat

Egy kisebb méretű fürdőszoba is lehet elegáns, világos, áraszthat jó hangulatot, ha odafigyelünk a részletekre. Lenyűgöző példánkban mindez egyszerre sikerült, pár okos ötlettel!

Ebben a kis fürdőszobában a tervező ügyesen kombinálta a méreteket és felületeket, és ezzel tágasabbnak mutatja a teret. Kifejezetten jó ötlet a függőlegesen felrakott, négyzet alakú mozaikcsempe a kád és a wc mögötti falon.

A kis tér felosztását gipszkarton elemekkel oldották meg. Ezek nemcsak dekoratívak, hanem funkciójuk is van: elválasztják a különböző zónákat, így lesz szinte különálló a wc, vagy a mosógép és a fürdőszobai szekrény tömbje.

Gipszkartonnal oldották meg a nem mutatós részek elrejtését is. Az álmennyezet ad helyet ad a világításnak, a fürdőkád szélén a zuhany szerelvényeit rejtik el. A kád végi polcos megoldást is így alakították ki.

Kattintson ide és fogadja meg az alábbi 5 tanácsot, ha gipszfalra szeretne burkolni!

A világos burkolathoz világos fabútorokat választottak, ezek szépen kiegészítik egymást.

Pár dologra érdemes figyelni még, ha azt szeretnénk, hogy egy ilyen szép, igényes fürdőszoba sokáig megőrizze a felújításkor szerzett állapotát.

Semmiképpen se feledkezzünk meg a vízszigetelésről. Kapható olyan kent vízszigetelés, amely gyorsan elkészül, ezzel nem hátráltatja a felújítást, mégis tökéletes eredményt biztosít.

A gondosan kiválasztott burkolólapokhoz, járólapokhoz válasszunk minőségi ragasztót, fugázóanyagot, ne ezen spóroljunk. Léteznek kifejezetten fürdőszobába ajánlott segédanyagok, amelyek páraáteresztők, könnyen lemoshatók, bírják a hőingadozást, amit például egy forró fürdő okozhat. A falfestékek között is páraáteresztőt és vízlepergetőt keressünk.

A lakbermagazin.hu cikke nyomán, képek is onnan.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr7914793366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása