8 térnövelő trükk kis fürdőszoba ellen
2019. május 20. írta: Minden, ami lakásfelújítás

8 térnövelő trükk kis fürdőszoba ellen

A leggyakoribb gond a fürdőszobákkal, hogy túl kicsik. A helyiségek méretén nem igazán lehet változtatni, ám számos remek trükk létezik, melyekkel tágasabbá varázsolható az aprócska fürdőszoba érzete!

Varázsoljunk világos, fényes teret

  • Jó ötlet a térérzetet úgy növelni, hogy nagyméretű csempéket választunk a kicsi helyiségbe, és lehetőleg fényes, világos színben, amely visszaveri a fényt. Ekkor már csak a jól elhelyezett fényforrásokon múlik, hogy még barátságosabb, derűsebb legyen a fürdő.
  • A nagy falfelületet beborító tükrök is a tágasság érzetét keltik a helyiségben. Érdekes megoldás, ha a tükör túlnyúlik a mosdón, hiszen ezzel máris megnő a fürdőszoba tere – optikailag és funkcionális értelemben is: amíg valaki éppen fogat mos, a másik tud fésülködni, sminkelni a másik oldalon.
  • A csillogó, fémes kiegészítők is növelik a térérzetet. Egy-egy szép, fém hatású, krómozott fürdőszobai kiegészítővel még inkább feldobhatjuk, ragyogóvá tehetjük az aprócska fürdőt.
  • És ha valami igazán különlegesre vágyik: a csillámmal kevert fugázóanyaggal, a csillogó KERAPOXY DESIGN-nal meglepően izgalmas összképet alakíthat ki. A Mapeglitter csillámmal „megbolondított” fuga a ráeső fényben méltó dísze lesz burkolatának.

A jól lerakott burkolat vezeti a tekintetünket

  • Ha vízszintesen, horizontálisan kerülnek egymás mellé a burkolólapok, akkor optikailag szélesebbnek látszanak a szűkebb terek.

Ne féljünk a nagyobb mintáktól

  • A nagyobb minták is képesek becsapni szemünket, és nagyobb kiterjedésűnek mutatják a teret, mint amilyen az valójában.

Bármilyen járólapot és csempét is választunk, ügyeljünk arra, hogy kifejezetten nedves helyiségbe ajánlott segédanyagokkal kerüljön a burkolat a falra, a padlóra a felújítás során, hogy elsőre végleges megoldást kapjunk. Legyen például páraáteresztő, vízlepergető tulajdonságú a fugázóanyag, hogy elkerülje a penészesedést.

TIPP: Keresse a Mapei termékein a DropEffect® (víztaszító) és BioBlock® (penészedésgátló) technológiák jelzéseit, mert ezeket nyugodt szívvel ajánlják a szakemberek a fürdőszobákba.

Praktikus tárolás, rejtett, okos helykihasználás

  • Egy jól átgondolt fürdőszobabútor tökéletesen alkalmas a rengeteg fürdőszobai holmi tárolására, melynek fiókjai osztott tároló egységekkel még nagyobb rendre, rendszerezésre ösztönöznek. A falra függesztett bútorok, tárolók pedig növelik is optikailag a teret, miközben a napi takarítást is megkönnyítik azáltal, hogy a padló szabadon marad.
  • A zuhanyfülke vagy kád környékén kialakított beugró polcok is kiváló megoldást nyújtanak a mindennap használt fürdőszobai cikkek tárolására.

A vsfurdoszoba.hu cikke nyomán, képek is onnan.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr114814398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anita a bátor nyussz 2019.11.18. 11:51:49

A cikk korrekt, de a képek nem éppen "kis" fürdőszobákban készültek.
süti beállítások módosítása