Erkély az új trendek által megformálva
2019. május 20. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Erkély az új trendek által megformálva

Az erkély a nyugalom szigete, az a hely, ahol a lakásból kilépve teljesen átadhatja magát a természet szépségének. Egy kényelmes fotelben vagy hintaágyban ülve élvezheti a csendet, a nyugalmat, olvashat, pihenhet.

Egy erkély esetében meghatározó annak a mérete, hiszen sok esetben csak pár négyzetméterrel lehet számolni. Ez azonban nem akadály, hiszen a kis terekből is hangulatos végeredményt lehet kihozni, legalábbis a lakásbelső tekintetében számtalan alkalommal bebizonyosodott már ez.

Erkély kicsit másként

A burkolatok körében idén a nagy, de leginkább az óriás méretű burkolólapok hódítanak. Mindegy, hogy konyha, fürdő, nappali vagy előszoba, az átlagosnál nagyobb méretű burkolólapok mindenhol jól mutatnak. Kicsit merésznek kell lenni, ez tény, hiszen nem minden esetben könnyű elszakadni a hagyományos méretű burkolatoktól.

Ha nehezen képzeli el, hogy hogyan mutathat egy nagy méretű járólap az Ön otthonában, akkor érdemes látványtervet készíttetni, vagy olyan bemutatóterembe menni, ahol lehetősége nyílik arra, hogy megtekintse, hogyan néz ki egy óriásokkal burkolt felület.

De hogy jön mindez az erkélyhez?

A válasz egyszerű: idén kültéren is hódítanak az óriások, még akkor is, ha a burkolandó felület csak néhány négyzetméter.

A színvilág tekintetében a szürkés, csiszolt beton színét idéző árnyalatok a befutók. Jó hír, hogy a fa szerelmesei is megtalálják a számukra tetsző burkolatot. Kültéren nem tanácsos ugyan parkettával burkolni, azonban a fa hatású kerámialapok igazán tetszetősek, és csak nagyon közelről szemlélve állapítható meg róluk, hogy valójában nem is fából készült a burkolat.

Ennek mintegy ellenpontjaként a rusztikus, kő jellegű burkolat is hódít.

Merész színvilág kontra letisztultság

Látható, hogy a burkolatok tekintetében a letisztultság, a homogenitás az uralkodó. Ez voltaképpen olyan aduász a kezünkben, amit vétek lenne nem kijátszani…

Ha azt szeretnénk, hogy az erkély valóban kertünk szíve legyen, akkor nincs más teendőnk, mint hagyni, hogy szárnyaljon a fantáziánk: erkélyünket bátran ékesíthetjük színes berendezési tárgyakkal, dekorálhatjuk változatos színvilágú virágokkal, látványos díszekkel. Egy szép korlát pedig egészen különleges hatást tud biztosítani.

Harmónia a külső és belső terek között

A 2019-es év hozadéka az is, hogy nem különülnek el egymástól élesen a külső és a belső terek, sőt, sok esetben tapasztalható, hogy a külső tér gyakorlatilag a belső folytatása. Ez az együttállás békét, harmóniát sugároz, olyan otthont eredményez, ahol jól érzi magát az ott lakó és az odalátogató egyaránt.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr5114799064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása