3 bámulatos ötlet, és stílusos lesz az otthona
2019. május 27. írta: Minden, ami lakásfelújítás

3 bámulatos ötlet, és stílusos lesz az otthona

Az utóbbi évek egyik legnagyobb trendje az „accent walls”, vagyis amikor a helyiség egyik falát a többihez képest hangsúlyossá tesszük, vizuális fókuszponttá alakítjuk. Íme, 3 bámulatos ötlet, amivel minden otthon stílusos lesz.

A legegyszerűbb megoldás az egyik fal kiemelésére az elütő színű falfesték választása. De gondolkodhatunk különböző tapétákban, fa- vagy kőburkolatokban is. A kiválasztott falfelületet azzal is különlegessé tehetjük, ha kedvenc dísztárgyainkkal dekoráljuk.

Arra nincs szabály, hogy melyik falat hangsúlyozzuk ki, de annyi biztos, hogy azon a falon, ahol az ablak van, csak ritkán látható ez a megoldás. Szemünk itt sötétebbnek érzékeli a színeket, és itt van a legkevesebb hely kibontakoztatni a kreativitásunkat.

Népszerű megoldás a mennyezet eltérő színűre festése, ebben az esetben azonban tényleg csak festékekkel alakíthatjuk ki a dekorációt. Ha az egyik oldalfalat választjuk ki, egyedivé és ezért nagyon személyessé, stílusossá tehetjük a nappalit, a hálót, de akár a konyhát vagy a fürdőszobát is.

  1. Kiemelés festéssel

Nem rémüljünk meg az élénk színektől: vidám sárgákkal, szenvedélyes vörösekkel vagy ragyogó kékkel nagyon látványos eredményt érhetünk el. Érdekes megoldás a kiválasztott falat csíkosra festeni, ebben az esetben arra kell figyelni, hogy a kiválasztott szín – vagy minta – harmonizáljon a szoba hangulatával.

Ha a visszafogottabb színeket szereti: egy pasztell enteriőrben sötétebb szürkére vagy mélybarnára festett falfelülettel stílusos megjelenést kelthetünk. A metálos árnyalatokkal pedig kifejezetten divatos dekorációs elemmel gazdagodhat a szobánk.

Hasznos tipp: A Dursilite mosható, matt, jól fedő, tiszta felületet kialakító beltéri falfesték. Tökéletesen tapad bármely falazatra, vakolatra, a felület színének egységesítésével tetszetős megjelenést biztosít a bársonyos felülettel. A Dursilite-ot a ColorMap® automata színkeverő rendszerrel előállítható széles színválasztékban készítik.

  1. Kiemelés a textúrákkal

Választhatunk valódi kő- vagy faburkolatokat, esetleg ezt imitáló tapétát. Ha modern berendezésű a helyiség, egy vakolatlan téglafal izgalmas megoldást jelenthet, ha a skandináv stílust szeretjük, sötét, uszadékfákat idéző deszkaborítást válasszunk.

Kattintson ide és ismerje meg az 5+1 alapszabályt, ha káprázatos eredményt szeretne látni természetes kő burkolásakor 

  1. Kiemelés tárgyakkal

Egyéni karaktert adhatunk a szobánknak azzal is, ha úgynevezett galéria falat alakít ki, és itt teszi közszemlére különleges gyűjteményét vagy hobbijának tárgyait.

Ez a típusú dekoráció akkor tud igazán jól érvényesülni, ha az egész felületet kihasználjuk, s lehetőség szerint a szoba többi falát üresen hagyjuk. Akaszthatunk a falra képeket, vagy akár az utazásainkról magunkkal hozott ereklyéket, egy-egy témához kapcsolódó fali díszeket is.

Az otthonneked.hu cikke nyomán, képek is onnan.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr1114814830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása