5+1 kötelező kérdés, mielőtt falfestéket vesz
2019. június 17. írta: Minden, ami lakásfelújítás

5+1 kötelező kérdés, mielőtt falfestéket vesz

A lakásfestéssel adunk egyéni arculatot az otthonunknak. De a szín megválasztása nem is olyan könnyű feladat. Annyi árnyalat közül választhatunk, és ha hibázunk, évekig rossz kedvünk lesz a szín láttán. Íme, 5+1 kérdés, amit kötelező feltenni, ha a legjobb falszínt szeretnénk megtalálni.

  1. Hogyan szeretném érezni magam, amikor belépek a helyiségbe?

Az első benyomás nagyon számít. A falszín lesz az első, amit meglát egy szobába lépve, és nem a fantasztikus asztalka az ágy mellett. A falszín határozza meg a szoba hangulatát, és az Önét is.

Ha nyugodt, békés hangulatot szeretne, válasszon a kékes árnyalatokból vagy a semleges színekből. Ha energikus, vibráló helyiséget szeretne, az élénk, merész színek jöhetnek számításba.

  1. Öt év múlva is tetszeni fog?

A divatos trendek gyorsan letűnnek, de a falszínnek ki kell állnia az idő próbáját. Fontos, hogy évek múltán is szeresse a választott színt, ne egy fellángolás következménye legyen a választás. Hagyjon a döntésnek időt, gondolja át, tesztelje le egy csíkban a falon a színt.

  1. Hogyan mutat a szín a helyiségben egész nap?

A változó fényviszonyok között is le kell tesztelni a nekünk tetsző színt. Akár árnyalatnyi változtatások is nagy különbségeket jelenthetnek, ennek is szenteljen időt.

  1. Megfelel a szín az otthonom méretének?

A lakás mérete is meghatározza a színválasztást. Kisebb lakásokba a világosabb színek illenek, mivel növelik a teret. A merészebb színeket csak akkor vállaljuk be, ha van hozzá elég terünk is.

  1. Illik a szín a berendezéshez?

Persze nem azt mondjuk, hogy a párna színéhez igazítsa a festékválasztást, de fontos figyelembe venni a berendezési tárgyak színvilágát is. Sokan ezért választanak fehéret, de ennél Ön lehet merészebb, csak jól át kell gondolnia, melyik szín nem lóg ki az összhatásból.

+1 Párás vagy nedves helyiségbe kerül a festék a falra?

Ha tudjuk, hogy penészre hajlamos, nedves helyiségbe keresünk festéket, érdemes olyat választani, ami vízlepergető, páraáteresztő tulajdonságokkal rendelkezik, hogy a penészesedést megakadályozzuk. Ilyen például a Silancolor termékcsalád, amelynek festékei a ColorMap® színkeverő rendszerrel előállítható, széles színválasztékban készül.

Örömmel segítünk, ha további szakmai kérdése, kérése van a lakásfelújítás témakörében! Az ingyenes szaktanácsért keresse fel honlapunkat: https://www.mapei.com/hu/hu/szaktanacs

Az apartmenttherapy.com cikke nyomán, képek is onnan.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr1414883366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása