Mert legszebb a klasszikus: fa padlóburkolat egyszerűen
2019. június 20. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Mert legszebb a klasszikus: fa padlóburkolat egyszerűen

A fa padlóburkolat esetére is az érvényes, ami számos műfajban elmondható arról, ami klasszikusnak számít. Nem a spanyolviaszt kell újra feltalálni, hanem a hagyományosan legszebben bevált megoldásokat érdemes igazán profin alkalmazni. Ez a hagyományos parketta, fa padlóburkolat rajongóinak a meggyőződése is, akik tudják, mit érdemes választani a múló divatoktól függetlenül.

kitchen-2165756_1920_1.jpg

Mi az, amit a fa padlóburkolat szerelmesei a parkettában szeretnek?

Az egy- vagy többrétegű tömörfából készült, valódi fa padlóburkolat a legjobb választás lehet, de ehhez szükséges az is, hogy a későbbi igénybevételre időben gondoljunk, és a megfelelő felületkezelést biztosítsuk a hosszú élettartam érdekében.

Két eshetőség van. Egyrészt kaphatók olyan parketták, amelyek eleve felületkezelt állapotban értékesítenek, így csupán le kell rakni őket. De a fa parketta kedvelőit az sem kell elriassza, ha utólag kell elvégezni a munkafolyamatot lakkal, olajjal, viasszal vagy páccal.

Ha ez a lépés megvolt, akkor kifejezetten a parketta rögzítésére kifejlesztett ragasztót kell használnunk.

Az előbbi azért népszerű a fa padlóburkolat kedvelői körében, mert az alkalmazási területe is kellően széles. A faanyag hátoldalú szalag- és mozaikparketták rögzítésére éppúgy kiváló, mint lécek, tömbparketták alkalmazására, sőt bármilyen fafajtából készült, kisméretű lécek alkalmazására is kiváló megoldást nyújt. Az utóbbi termékünk szintén roppant sokoldalú. Bármilyen fajta, bármilyen méretű, faanyagú padlóburkolat ragasztásához kiváló, még a fűtött padlók kialakításához is a megfelelő támogatást képes nyújtani.

Mindez persze csak röpke bepillantás a MAPEI-megoldások világába, hiszen ez a márka a fa padlóburkoló termékek teljes választékát kínálja: a lefektetéstől a kidolgozásig, valamint festési, tisztítási és karbantartási megoldásokat egyaránt megtalálhat nálunk.

Mint bármilyen kérdés kapcsán, a parketta kiválasztása és elhelyezése esetében is érdemes a díjmentes szaktanácsadási szolgáltatásunkat kihasználnia – kattintással a linkre –, hogy tartós örömet és szépséget biztosítson otthonában a minőségi fa padlóburkolat!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr2914877710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása