8 egyszerű ötlet és meghitté válik az otthona
2019. június 24. írta: Minden, ami lakásfelújítás

8 egyszerű ötlet és meghitté válik az otthona

Egy kisebb összegből és némi fantázia segítségével egészen új, más stílusú enteriőrt alakíthatunk ki, pusztán a világítás megváltoztatásával. Íme, pár lenyűgöző ötlet, amelyet Ön is egyszerűen megvalósíthat.

Nappali

Nincs nappali állólámpa nélkül. A csendes, meghitt otthoni esték hangulatához több állólámpát is bevethetünk, így elég fény is lesz, és mégsem a mennyezeti lámpa borítja fénybe a szobát. TV-nézéshez, olvasáshoz is kiváló megoldás.

A dolgozósarok megvilágítására legtöbben asztali olvasólámpákat használnak. Praktikusabb megoldás az olvasókarral felszerelt állólámpa, amely nem foglal helyet az asztal felületéből, így el fog férni rajta minden.

Hálószoba

A hálószobába kötelező az éjjeli lámpa, de kiegészítő dekorációs megoldásként LED szalagokkal álomszép hangulatot varázsolhatunk. A szoba stílusához illő állólámpával is gazdagíthatjuk ezt a helyiséget.

Gyerekszoba

Itt aztán csak a fantáziánk szab határt a lehetőségeknek. Válasszunk a gyermek ízléséhez közel álló, gyermeki fantáziavilágú világítást. Az éjjeli fények, a kivetítős lámpák vagy az irányfények mindegyike jó megoldás.

Konyha és étkező

A konyhai megvilágításnál elsődlegesen a munkafelületre ügyeljünk. Ugyanez igaz az étkezőben az étkezőasztal megvilágítására is. Mindkét helyiség hangulatát a polcok megvilágításával és egyéb dekorációs fényekkel, irányfényekkel dobhatjuk fel. Inkább a lámpák külső megjelenése az, ami itt színesítheti a helyiségeket.

Fürdőszoba

A fények játékával itt romantikus benyomást vagy megnyugtató hatást érhetünk el. Erre a legtermészetesebb megoldást a mécsesek és gyertyák nyújtják. A sokat emlegetett LED megoldásokkal a tükör környékét is ízlésesen feldobhatjuk.

Gardrób, spájz, tároló helyiségek

A mennyezeti világítás sokszor nem segít a szekrényben, polcokon tárolt dolgok felkutatásában, ezért a szekrény belsejében elhelyezett beépíthető lámpatestek jelentik a megoldást.

Közlekedők, előszoba

A helyiségeket összekötő, funkció nélküli területeket irányfényekkel tehetjük meghitté. Ennek segítségével a fiatalok és az idősek egyaránt biztosan és balesetmentesen tudnak közlekedni a sötét napszakokban. Jó megoldás lehet itt a padló és a fal találkozásánál végig futtatott LED szalag vagy a mozgás- és alkonyérzékelővel kombinált lámpatípusok használata.

 (A lakbermagazin.hu cikke nyomán, képek is onnan.)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr4814890366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása