Új fürdőszoba a csodákra képes üvegmozaik ragasztó által
2019. július 18. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Új fürdőszoba a csodákra képes üvegmozaik ragasztó által

A Mapei üvegmozaik ragasztó valóra váltja a megunhatatlan minőség álmát a fürdőszobában, hiszen az üveg sav- és lúgálló, nem kopik, és esztétikailag is telitalálat. De mi kell hozzá, hogy a megvalósítás kiváló legyen?

mozaik-burkolat-keszitese-a-mapei-segitsegevel.jpg

Mapei üvegmozaik ragasztó a minőségi hatásért

A kezdet az egésznek a fele” – tartja a mondás. Más szóval: jobb lábbal indulni a kivitelezésben máris fél siker!

Ehhez az üvegmozaik alkalmazása esetében – amit a legjobb, ha szakember végez, de a folyamatról nagy vonalakban a megrendelőnek is érdemes tudnia – az szükséges, hogy a fal vakolása után gletteljünk is. Mi több: ha nem is az új fürdőszoba, hanem a saját, udvari vagy medence a nagyszabású terv, ahhoz még a vízszigetelést is be kell építeni, ami például a konyha esetében akár nyugodtan el is maradhat.

Hogy mivel történjen a vakolt fal átglettelése? Mivel évekig, sőt akár évtizedekig is együtt kell élnie az eredménnyel, természetesen úgy hozhatja a legkörültekintőbb, utólag is garantálan megbánásmentes döntést, ha az elsőre végleges Mapei-megoldást választja.

Az üvegmozaik ragasztó megválasztásánál a lényeges szempont az, hogy a mozaik alatt, ha rossz színű ragasztót választottunk, akkor az át fog látszani, és máris odavan a keresett esztétikus hatást. Érdemes itt megjegyezni azt is, hogy S osztályú ragasztót érdemes választani a terasz burkolása esetén, mivel a hidegburkolat ez esetben tartósan ki van téve a hideg–meleg hőingazodásoknak, amelyek nyomán a lapok szétrepedhetnek, sőt felválhatnak, ha a megfelelő ragasztó nem vezeti le ezeket a feszültségeket.

Az általános szabály: segédanyagon spórolni a lehető legrosszabb ötlet, mert a minőség rovására megy. Mindenki azt kapja, amiért fizet – az életben általánosan is érvényes igazság. Ha a ragasztó olcsó, de persze gyenge minőségű – vagy amúgy esetleg megfelelő lenne, csakhogy nem az illető alkalmazási területre való –, akkor hiába gyönyörű a burkolat, mert nem lehet tartósan szép az eredmény.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr8714904416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása