TOP5 baklövés a fürdőszoba felújításakor. Ön ne kövesse el!
2019. július 25. írta: Minden, ami lakásfelújítás

TOP5 baklövés a fürdőszoba felújításakor. Ön ne kövesse el!

Egy fürdőszoba felújítás nem kis pénzbe kerül, ezért teljesen természetes, ha Ön is azt szeretné, hogy a pénzét a lehető legjobban használja fel: a legjobb anyagokat, tervet és szakembereket válassza. Sok esetben a tervezés elmaradása és az információ hiánya váratlan költségeket eredményez, a felújítás kicsúszik a tulajdonos kezei közül, és csalódással végződik. Ön ne járjon így! Nézze meg, mire kell figyelnie!

top-5-bakloves-furdoszoba-felujitasakor.jpg

Ezeket a hibákat követik el legtöbben a fürdőszoba felújítás során

 

Nem a praktikumot tartani szem előtt

Amikor az új fürdőszobáját tervezgeti, három dolgot kell tartson szem előtt:

  1. biztonság
  2. elérhetőség
  3. kényelem

Könnyű ezekről megfeledkezni, és csak a csempe mintájára vagy a zuhanyfülke formájára koncentrálni. Pedig a fürdőszoba mindenekelőtt kényelmes és könnyen használható kell legyen.

  1. Feltételezni, hogy a fürdőszobánk tökéletes téglalap (négyzet) alaprajzú

Sokszor előfordul, hogy a fürdőszoba felújításakor a tulajdonosok abból indulnak ki, hogy a helyiség tökéletes téglalap vagy négyzet alaprajzú, és a teljes felújítást erre alapozzák, anélkül hogy bármikor ellenőrizték volna. Legkésőbb a burkolat lerakásánál ki fog derülni, holott a falak pontos mérése az első lépés kellene legyen minden felújításnál. Kevés olyan fürdőszoba van, amelynek a falai tökéletes derékszögben találkoznak!

  1. Sajnálni a pénzt szakemberekre

Pénzt takaríthat meg, ha olyan mestereket talál, akik a piaci ár alá mennek… Hiszen annyira rosszul csak nem dolgozhatnak! A valóság azonban az, hogy komoly oka van annak, ha valaki túlságosan olcsón dolgozik: alacsony színvonalú munkát végez, és amiatt nincsenek referenciái. Esetleg nincs szakképesítése. De az is elképzelhető, hogy nem gondolkodik hosszú távon, és képtelenség lesz őt megtalálni, ha probléma merül fel.

Ráadásul a nem szakszerű burkolás és szerelés a legjobb minőségű anyagokat is tönkreteszi, ezek silány és olcsó terméknek fognak tűnni. Semmi sem költségesebb, mint amikor a rosszul végzett munkát javítani kell!

  1. Rossz anyagokat választani

Amikor anyagokat választ, mindig a szeme előtt kell lebegjen, hogy csakis nagyon tartós és vízálló anyagokban gondolkodhat. Képzelje el, mekkora csalódást okozna, ha nem sokkal a fürdőszoba felújítása után egy reggel észrevenné, hogy a faburkolat megdagadt, megvetemedett, a falon a festék málik, a sarokban megjelent a penész… Figyeljen oda az anyagok választásánál, és soha ne felejtse naponta többször is alaposan szellőztetni a fürdőszobáját!

  1. Túlságosan trendinek lenni

A trendeket figyelni hasznos dolog: sok esetben így ismerkedhetünk meg új anyagokkal, új fejlesztésekkel. Semmiképp sem kell azonban vakon követni őket: elsősorban mindig észben kell tartani, hogy a fürdőszobát nem fogjuk évente kicserélni. Lehet, hogy az idén valamiért a rózsaszín vécécsésze az abszolút trend, de csak akkor érdemes bevállalni, ha az elkövetkező években naponta többször is látni szeretnénk egy ilyen tárgyat. Mert látni fogjuk.

Szintén kerülni kell a nem praktikus trendeket, például a sötét színek dominanciáját. Először is, a sötét színek túlnyomó használata kisebbnek, szűkebbnek fogja mutatni a fürdőszobánkat, másodsorban állandóan sötét lesz, és ez akár nyomasztóvá is válhat.

Aki biztosra akar menni a fürdőszoba felújítás során, az tartson ki a klasszikus formák és a világos színek mellett. A tiszta vonalvezetés és a trendi semleges színek nyugodt, kellemes légkört biztosítanak, és nincs olyan szezon, amelyik ne építene rájuk trendet.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr1214904504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása