Egyszerű ötletek, amiktől látványos lesz az otthona
2019. július 29. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Egyszerű ötletek, amiktől látványos lesz az otthona

Ha igazán látványos otthonra vágyik, kiváló és egyszerű ötlet bevetni a mértani mintázatokat: például a fürdőszobában és konyhában remekül működnek a geometrikus padlólapok és falicsempék, de más helyiségekbe is teret adhat a lenyűgöző megoldásoknak. Mutatunk pár példát és tippet!

Újra nagy divathullámot jelentenek a hexagonok, rombuszok, vonalak, félkörök vagy akár az egyszerű négyzetek – a geometriai mintázatok megfelelő használata harmonikussá és arányossá teszi az enteriőrt, így mindenképp megéri megpróbálkoznunk ezzel a folyamatosan vissza-visszatérő trenddel.

Ha igazán látványos enteriőrre vágyunk, és nem riadunk vissza a formáktól, a geometrikus tapétákkal és falfestéssel garantált a lenyűgöző hatás – amely többféle is lehet, attól függően milyen formájú, színű és vastagságú mintákat használunk, és milyen bútorokkal és kiegészítőkkel kombináljuk őket.

Az erőteljes, vastag vonalakkal meghúzott, nagyméretű fekete-fehér geometriai alakzatok elegánssá és rendezetté teszik a belső teret – azonban nem árt vigyázni velük, ugyanis amennyiben túlzásba visszük alkalmazásukat, könnyen túlságosan hideggé és szigorúvá válhat az összhatás.

TIPP: Csempésszünk ilyenkor pár puha, pasztellszínű textíliát a térbe vagy egészítsük ki gömbölyű tárgyakkal a berendezést – egy jól megválasztott és megfelelően elhelyezett darab lágyabbá és barátságosabbá teheti a helyiséget.

Fontos az is, mekkora a helyiség. Ha kevés tér áll rendelkezésünkre, kerüljük a vastagon meghúzott vonalakat és a túl tömör mintákat – kis belterület esetén ezek a minták túlzottan erőteljessé válnak, és könnyen átveszik az uralmat az enteriőr felett; ilyenkor válasszunk inkább vékonyabb vonallal megrajzolt, szellősebben mintázott tapétákat.

Szintén ezeket válasszuk, ha légies, inkább nőies jellegű dekorációra törekszünk, a maszkulin hatáshoz jobban passzolnak az erőteljesebb, tömörebb minták – de kisebb méretű helyiségnél a szellősebb, vékony geometria is működhet, amennyiben sötét árnyalatú bútorokkal és kiegészítőkkel párosítjuk.

A fentiek lakberendezési stílustól függetlenül működhetnek, hiszen ugyanaz a geometriai mintázat passzolhat egy húszas évekbeli, kristálycsilláros art déco hálószobához és egy letisztult skandináv nappalihoz is – az ízléses geometria minden stílussal remekül variálható és időtlen. A hetvenes évek pszichedelikus otthonai pedig szinte elképzelhetetlenek az élénk színekben pompázó, hatalmas mértani mintákkal díszített tapéták nélkül – de ugyanígy izgalommal tölthetnek meg egy – akár teljesen spártaian berendezett – minimalista otthont is.

Létezik visszafogott módja is, hogy a lakásunkba csempésszük ezt a trendet. Sokszor egy mintás díszpárna is feldobhatja a monokróm enteriőr hangulatát, vagy egy különleges, etnó mintákkal ellátott szőnyeg is dinamikussá teheti a helyiséget.

Az otthonneked.hu cikke nyomán, képek is onnan.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr3014933722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása