Imádjuk a csodaszép nappalikat!
2019. augusztus 12. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Imádjuk a csodaszép nappalikat!

A nappali az egyik legmeghatározóbb tér otthonunkban. Lehet amerikai stílusú, hagyományos, kicsi vagy éppen nagyon tágas, általában ide hívjuk a vendégeket, itt fogadjuk a családot és itt pihenünk meg egy fárasztó nap után. Éppen ezért nem mindegy, hogyan rendezzük be. A praktikum mellett lényeges, hogy nekünk mi a fontos és milyen a stílusunk.

Ez az a tér, ahol mindenki megfordul, így egy kicsit mindenkié. Éppen ezért a berendezése sem olyan egyszerű.

ximadjuk_a_nappalit_kep_03_jpg_pagespeed_ic_ojam39vppb.jpg

STÍLUSOK KAVALKÁDJÁBAN

A letisztult formavilág ma nagyon népszerű. A skandináv stílussal nagy kockázatot nem vállalunk, hiszen a stíluselemek egyértelműen visszafogottak és színben sem túlzóak. A legnagyobb előnye, hogy ha szeretnénk egy kicsit feldobni vagy megújítani a hangulatát, a textilek vagy kiegészítők cseréjével markáns változást érhetünk el.

Ráadásul a letisztult stílusba a képek, emlékek, családi fotók is passzolnak, amitől egyedi lesz a tér. Szobanövényekkel, szezonálisan pedig akár vágott virágokkal pedig még természetesebbé és otthonosabbá varázsolhatjuk a környezetet.

A skandináv stílust azonban nem mindenki tartja otthonosnak, sokak számára rideg hatást kelt. Bátran választhatjuk a korábban is népszerű mediterrán hangulatot, a klasszikus vonalakat, az eklektikát, de a stílusokat keverhetjük is.

ximadjuk_a_nappalit_kep_02_jpg_pagespeed_ic_wh7mgsl6me.jpg

KÉNYELEM MINDENEK FELETT

A dizájnt néha felülírhatja a kényelem. Csak attól érezzük jól magunkat a térben, ha a megválasztott bútorok valóban kényelmesek és igényeinknek megfelelnek. Egy kedvenc karosszék, egy kényelmes kanapé minden stílusjegyet felülír.

Ma már tényleg bátrak lehetünk, használhatjuk fantáziánkat, vagy akár szakértő segítségét is kérhetjük. Annak az a legnagyobb előnye, hogy ő olyan megoldásokat is csempészhet a térbe, amely nekünk eszünkbe sem jutna. Így ha tényleg nincs ötletünk, akkor a bátran forduljunk egy lakberendezőhöz!

ximadjuk_a_nappalit_kep_01_jpg_pagespeed_ic_0pdkozmbfq.jpg

BURKOLATOK: A KŐTŐL A PARKETTÁIG

A burkolat is erősen meghatározza a nappali hangulatát és kényelmét.

Sokan nagyon megszerették a laminált parkettát, mások inkább ragaszkodnak a hagyományos fa változathoz. A mediterrán stílus szerelmesei általában a járólap mellett döntenek, amely padlófűtés esetén kimondottan meleg is lehet, főleg, ha otthonos mintázatot vagy kellemes színt választunk. És a kőburkolattól sem érdemes elzárkózni, hiszen nagyon elegáns változatok kaphatók a piacon.

Bármilyen stílus mellett is döntünk, egy a lényeg: a család minden tagja úgy érezze, hogy ez a tér kicsit az övé is. Ha ezt sikerül elérnünk, akkor mindenki több időt tölt itt, így aztán folyton együtt lesz a család.

Az otthonneked.hu cikke nyomán, képek is onnan.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr314935852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása