10 szuper konyha – látványos és érdekes dekorációk, amitől izgalmas lesz a konyhája
2019. augusztus 26. írta: Minden, ami lakásfelújítás

10 szuper konyha – látványos és érdekes dekorációk, amitől izgalmas lesz a konyhája

A konyha kinézetének megtervezése fontos lépés minden lakberendezési feladatnál. Szem előtt kell tartani a tisztíthatóságot, a tartósságot, és persze az árat is. A konyhai hátfal egyre gyakrabban ad teret a látványos, egyedi, érdekes dekorációknak. Íme, 10 remek példa, a csempétől az üvegen keresztül a tapétáig.

Csempe hátfal

A leghagyományosabb anyagválasztás a konyhába a csempe, de ebben az esetben sem kell leragadni a szokásos kinézetnél. Íme, pár fantasztikusan egyszerű, mégis izgalmas megoldás.

  1. többféle színű és mintájú csempe

Ha a színes és mintás konyha hátfal mellett döntünk, érdemes semleges, világos színű konyhabútort választani. Jól mutat téglával kombinálva is.

  1. Halszálka mintával burkolt konyha hátfal

Ha unalmasnak találjuk a négyzet alakú csempét vagy a vízszintesen kirakott burkolatot, a halszálka minta sokkal érdekesebb alternatíva lehet, például kontrasztos, sötét csempékkel variálva.

  1. Pikkely csempe konyhában, hátfalon

A pikkely csempével úgy érhetünk el különleges, játékos hatást, hogy közben nem lesz túlságosan hangsúlyos az eredmény. Kísérletezhetünk egyszínű, kontrasztos fugával vagy két árnyalatos, kontrasztos színű lapokkal.

  1. Konyha hátfal háromszög csempével

Egy másik módja az érdekes konyha hátfal kialakításának – háromszög csempe, két árnyalattal variálva. A véletlenszerűen kirakott sötét szín még látványosabbá teszi a megjelenést.

  1. Egyszerű fehér csempe, de nem a szokványos módon felrakva

A szimpla fehér csempe is lehet mutatós, ha nem a szokványos elrendezésben rakják fel.

  1. A csempe megegyezik a padlóburkolattal

A szabálytalan minta nemcsak érdekes, de a padlón folytatva még jobban kiemeli a területet. A fa padló és a kerámia burkolat találkozása is egyedi megjelenést ad.

  1. Fényes üveg csempe

Ebben az esetben érdemes a színekkel játszani, mint a képen: fehér és fa bútorfelületek, fehér munkalap és hátfalként egy fényes, mély zöld üveg csempe. A zöld szín a mennyezet alatti sáv falfestésében is visszaköszön, így lesz jó az egyensúly.

Üveg hátfal

  1. Üveg konyha hátfal

A letisztult, modern konyhában az üveg hátfal az egyik legjobb választás. Könnyen tisztítható, tartós és látványos.

Tapéta

  1. Tapétával díszített konyha hátfal

Tapétával díszíthetjük a munkalap és a felső szekrények közötti sávot vagy az egész falat – fontos, hogy mosható anyagot válasszunk és még jobb, ha a munkaterület fölött üveggel fedjük.

Táblafesték

  1. Táblafestékkel díszített konyha hátfal

Ha a sötét szín passzol az ízlésünkhöz és a konyhánkhoz, akkor a táblafestékkel díszített fal is jó alternatíva lehet – erre a kreativitásunktól függően bármilyen grafikát felvihetünk, rajzolhatunk.

A lakbermagazin.hu cikke nyomán, képek is onnan.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr3914990072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása