Meleg otthon - hideg burkolat
2019. szeptember 23. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Meleg otthon - hideg burkolat

Gyakran halljuk ezt az ítéletet az egyes padlók esetében, hogy hideg burkolat. De vajon mit is jelent ez? A közhasználatban olyan gyakran használt hidegburkolatot vagy esetleg valami mást? 

Ahhoz, hogy erre választ tudjunk adni, először azt kell tisztáznunk, hogy milyen esetben mondjuk azt egy burkolatra, hogy hideg.

meleg_otthon_hideg_burkolat.jpg

Nem mindegy, hogy hideg burkolat vagy hidegburkolat…

Ön is járt már úgy, hogy vendégségből hazatérve az volt az egyik dolog, amit érdemesnek tartott elmesélni a szeretteinek, hogy a hideg burkolat miatt egyáltalán nem érezte komfortosan magát? Amennyiben igen, úgy azzal is tisztában van, hogy ez mennyire kellemetlen tud lenni. 

Általában a járólapot szokták a hidegburkolat névvel is illetni. Jöjjön most itt egy kis stilisztika: ez az elnevezés bizony onnan ered, hogy ennek a burkolattípusnak bizony hideg a felülete - télen és nyáron egyaránt.

Ez télen kellemetlen, nyáron pedig kellemes tulajdonság lehet

Amennyiben nyáron mégis úgy érezné, hogy majd’ lefagy a lába a hideg járólapon, elég egyszerűen csak papucsba bújni a lakásban, télen pedig padlófűtéssel máris komfortosabbá tehető az érzés.

Lehet meleg az otthon a hideg burkolat ellenére is?

A válaszunk határozott IGEN. :) Többféleképpen is elérheti, hogy otthonának még a hideg burkolat is melegséget kölcsönözzön. 

  1. Meleg színű járólap választásával

A járólapok rengeteg színárnyalatban állnak rendelkezésre, éppen ezért már a színválasztással tehet azért, hogy melegséget vigyen otthonába: válasszon melegbarna, narancssárga, bordó, bézs színeket, és garantáltan nem fog fázni, ha a padlójára téved a tekintete. 

  1. Padlófűtés lefektetésével

A padlófűtés azért kedvelt fűtési mód, mert a legkritikusabb irányból, vagyis alulról melegít. A hidegburkolat pedig teljes mértékig alkalmas arra, hogy alá padlófűtés kerüljön lefektetésre. Így minden adott ahhoz, hogy a fűtés segítségével oldani tudja a burkolat hidegségét.

  1. Szőnyegekkel

A szőnyegek - amellett, hogy öltöztetik a lakást - melegséget kölcsönöznek. Hideg burkolat van mindenhol? Ez nem lehet gond, válasszon egy különleges szőnyeget, és biztosíthatjuk róla, hogy a segítségével máris melegséget visz otthonába.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr7115008866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása