Ha letisztult, harmonikus otthont szeretne: íme, egy inspiráló példa
2019. október 28. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Ha letisztult, harmonikus otthont szeretne: íme, egy inspiráló példa

Egy igazán időtálló, modern lakberendezést mutatunk meg 65m2-en – praktikus és stílusos otthon került kialakításra, harmonikus színekkel, letisztult megoldásokkal. Ebből tényleg könnyű lesz inspirálódni!

Háromfős család 65 négyzetméteres otthonát tervezte meg a belsőépítész. Letisztult, modern megoldásokkal hozta létre a praktikus enteriőrt, a hangsúlyt az időtálló megjelenésre helyezve.

A lakásban ki kellett alakítani a közösségi teret, ami jelen esetben a nappalit és a konyhát jelenti egy légtérben, továbbá a szülők hálószobáját, 14 éves lányuk szobáját, két fürdőszobát és elegendő tárolóhelyet. A tulajdonosok kérése egy modern, visszafogott, de stílusosan berendezett élettér volt, ahol a praktikum sem szorul háttérbe.

Kellett egy közös zóna, ahol kellemesen együtt lehet mindenki, és természetesen igény volt saját helyekre, minden családtagnak. A tervező a közösségi teret a nappali és a konyha zónák összevonásával hozta létre.

A kiépített gyerekszobába galéria került, a hálószobában helyet kapott egy nagy gardrób és egy saját fürdőszoba, de emellett elkészült egy nagyobb, közös fürdőszoba, egy beépített erkély (ahol pihenni, teázni, kávézni lehet) és egy kis előszoba is, nagy gardróbszekrénnyel.  

A színpaletta tökéletes eltalálása is nagyon fontos volt. A választás a harmóniára törekedett, így sok semleges és néhány visszafogott, de határozott színárnyalat került a falakra.  

A tereket nyitott polcok segítségével érezzük könnyedebbnek a nappaliban. A gyerekszoba nyitott polcrendszere térelválasztóként és szerkezeti elemként egyaránt funkcionál. A majdnem négy méteres belmagasság lehetővé tette, hogy a gyerekszobában kialakítsanak egy galérián kialakított fekvőhelyet. Az ágy alatt gardrób ad tárolóhelyet, de a galériára vezető falépcső is tárolást biztosít, egy nyitott és zárt, helytakarékos rendszer is egyben. A dekorációban is sok praktikus megoldást alkalmaztak. A falak festettek, a nappali padlója laminált, az előszoba és a fürdőszoba kerámia burkolatot kapott.

(A lakbermagazin.hu cikke nyomán, képek is onnan.)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr515209376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kisa 2023.08.21. 09:48:43

Csak én hiányolom a bejegyzéseknél az alaprajzot? Nekem sokat segítene. Így nem látom egészben a lakást.
süti beállítások módosítása