Ezt sosem gondolta volna a tapétáról: 9 tipp, hogyan lehet felhasználni
2019. november 04. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Ezt sosem gondolta volna a tapétáról: 9 tipp, hogyan lehet felhasználni

A tapétázás olyan, mint egy jó smink. El lehet vele rejteni az apróbb szépséghibákat vagy ki lehet emelni az előnyös vonalakat. A tapéta hallatán alapvetően a faldekorációra gondol mindenki, pedig a tapétának sok praktikus funkciója is van.

Összegyűjtöttünk 9 ötletet, hogyan lehet felhasználni ezt a remek anyagot különböző célokkal.

  1. Tapétával emeljen ki vagy rejtsen el egy építészeti jellegzetességet!

Tapétával kihangsúlyozhat egy szép építészeti sajátosságot, vagy design elemként stílusosabbá tehet egy unalmas kialakítást. A tető dőlésszögét követve egy beugró rész kitapétázásával egyedi hangulatot lehet elérni. Egy virágos minta melegséget, otthonosságot, üdeséget csempészhet a szobába.

  1. Tapétázással vizuálisan nagyobbítsa meg a szobát!

A mosdóhelyiség tapétázásával akár a legkisebb területet is tágassá lehet tenni. Egy függőlegesen mintázott tapéta hatására a mennyezet magasabbnak, a tér pedig szélesebbnek tűnik, ezen felül mélységet is ad a térnek. A vízszintes csíkok hatalmas térérzetet adnak, a világosabb színárnyalatokkal pedig intenzívebb hatást érhet el.

  1. Rejtse el a hullámos, egyeletlen falakat!

Az üvegszálas tapéta valójában egy textil anyag, ami üvegszálakból, részben textiltechnológiai eljárásokkal feldolgozva készül. Ez az anyag így sokkal erősebb, mint a papír alapú tapéták, és kifogástalan megoldást nyújt a falfelszín hibáinak palástolására. Színezetlen formában kapható, de mivel legalább 10 alakalommal festhető, így hosszantartó és rugalmas. Némely fajtája jó víztűrő képességű, így megfelelő festékkel párosítva kitűnően alkalmazható vizes helyiségekben is.

  1. Alakítson ki külön helyiséget!

Egy tapétázott fallal könnyedén tud olyan éreztet kelteni, mintha egy leválasztott helyiség helyezkedne el egy másikban.

  1. Növelje a fényt!

Ha a szoba sötétebb, jó, ha tudja, hogy már léteznek mini LED lámpával beépíthető falburkolatok. Ezek egyedi hangulatot, sajátos megjelenést adnak a szobának.

  1. Hozza vissza a természetet!

Ha természetes anyagú és hatású tapétát használ, a lakótér barátságos, és természetközeli lesz.

  1. Drámai hatás

Egy ízléses, stílusos freskótapéta uralja a szobát, valamint szín- és formavilága teljes mértékben meghatározza a teret.

  1. Tegye személyessé!

Készítessen egyedi nyomtatott tapétát, hogy kifejezze személyiségét, stílusát. Több gyártónál elérhető már nyomtatott falmatrica is.

  1. Tapéta a falakon túl

A fali használaton kívül egyéb megoldásokban is gondolkodhatunk. Látványos felhasználási módja lehet bútorok befedésére, szekrényajtók, komódok, asztallapok burkolására, régi bútorok felfrissítésére.

(A lakbermagazin.hu cikke nyomán, képek is onnan.)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr1815209494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása