Lakásfelújítás télen? Vágjon bele!
2019. november 06. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Lakásfelújítás télen? Vágjon bele!

A lakásfelújítások szezonja tavasszal kezdődik, és ősz közepén ér véget. Általában mindenki erre a periódusra időzíti a munkálatokat, pedig egy sor olyan feladat is van, amihez nem feltétlenül kell, hogy ragyogó legyen az idő. Sőt, ha télen vág bele a lakásfelújításba, még anyagilag és kényelem szempontjából is előnyös döntést hoz!

Lássuk, melyek azok a munkálatok, amelyekkel szebbé tehetjük otthonunk télen is!

A festés és burkolás bátran bevállalható a hidegebb hónapokban is, hiszen a fűtésnek köszönhetően a lakásban kellemes a hőmérséklet. Hozzáfoghatunk a konyha, a fürdőszoba átalakításához, szaniter- és bútorcseréhez, mert tökéletesen lehet kivitelezni, és ugyanolyan tartós lesz a végeredmény, mintha tavasszal vagy nyáron kerítettünk volna rá sort.

Előnyök, amelyeket csak akkor élvezhetünk, ha télen vágunk bele a lakásfelújításba

Talán könnyebb kivitelezőt találni

Míg szezonban szinte lehetetlen kivitelezőt találni, mert mindenki hónapokra előre be van táblázva, addig ősz végére a vállalkozók már remélhetőleg túljutnak a nyári dömpingen. Jóval nagyobb esélyünk van rá, hogy az a kivitelező, akit kiszemeltünk, szabad legyen. Még az is elképzelhető, hogy kizárólag nekünk dolgozzon, és így jóval hamarabb a végére érjünk a felújítási munkálatoknak.

Télen kevesebben vásárolnak csempét…

Ennek egyenes következménye, hogy a gyártók és forgalmazók kicsit megtolják az eladásokat, mondjuk egy jó akcióval. Miért ne használná ki ezeket a lehetőségeket? Jelentős összegeket spórolhat így, és a felújítás olcsóbb lesz, mint tavasszal vagy nyáron.

És még egy anyagi előny

Ha már megszületett a döntés, és a lakásfelújítás kapcsán már csak az kérdés, hogy mikor kerítünk rá sort, akkor nem érdemes várni vele. Az új év általában áremelést is hoz. Ha még az idén szebbé varázsolja otthonát, az idei árakkal számolhat. Vásárolja meg a bútorokat, szanitereket, meleg- és hidegburkolatokat az aktuális áron, és kerülje el a következő évi áremeléseket.

Ha sikerül pénzt spórolni a munkálatokon, akkor azt is eldöntheti, mire költi a megtakarított összeget. Lehetséges ugyanis, hogy jobb minőségű alapanyagokba tud befektetni, vagy akár egy teljesen új elemmel is bővítheti a kezdeti elképzelését.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr4315249276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása