10 mini átalakítás, amivel azonnal feldobhatja az otthona hangulatát
2019. december 02. írta: Minden, ami lakásfelújítás

10 mini átalakítás, amivel azonnal feldobhatja az otthona hangulatát

Szedje ráncba, és frissítse fel az otthonát ezekkel a gyors és egyszerű lakásdekorációs tippekkel! Próbáljon ki néhány sajátos és megvalósítható dolgot. Egyszerű feladatokra gondoljon: meglepően nagy változást lehet elérni el egy-egy apró alakítással. Íme, 10 mini átalakítás ötlet, amit érdemes kipróbálni.

  1. Rendezze át a képeket a falon

Ha a képek évek óta ugyanott helyezkednek el, hajlamosak vagyunk arra, hogy szinte már nem is vesszük észre őket. Amennyiben átrendezzük, áthelyezzük őket, ismét a figyelem központjába kerülnek, így szinte olyan érzés lesz, mintha új alkotások kerültek volna a falra. Jó ötlet megkérni valakit, hogy tartsa a képeket a leendő helyükön, hogy lássuk, hogyan is mutatnak új helyükön.

  1. Szerezzen be új díszpárna huzatokat

A díszpárnáknak varázslatos hatásuk van egy térre. Nem kell, hogy tökéletesen passzoljanak egymáshoz. A megfelelő szín- és mintakontrasztok nagyszerűen illeszkednek egymáshoz. Ha nyugodtságra és letisztultságra vágyunk, válasszuk inkább a szelídebb, diszkrét árnyalatokat, a pasztellszíneket. Ha viszont a mozgalmas hangulat a cél, inkább az élénk színek javasoltak. Elképzelhető, hogy a párnabelsők is már elöregedettek, laposak, csomósak, darabosak, érdemes azokat is lecserélni.

  1. Tegyen fel tükröket

A tükrök megsokszorozzák a helyiségekben a fényt, megnyitják a teret, remek vizuális hatást nyújtanak. Ha már vannak tükrök a falon, próbáljuk ki ezeket is áthelyezni, csakúgy, mint a faliképeket. Ha nincsenek, akkor kisebb csoportban kíséreljük meg néhány különböző formájú és méretű tükröt elhelyezni. Pompás és egyedi látvány lesz!

  1. Tegyen le színes szőnyeget

A csíkok (legfőképp a fekete-fehér variációk) nagyobb tér illúzióját keltik, míg a minták inkább életet, mozgalmasságot visznek egy belső térbe. Gondolja át, hogyan és mire használják a szobát, és ennek megfelelően válasszon a színeket. Nem érdemes világos szőnyeget letenni oda, ahol nagy esély van arra, hogy folyton látható lábnyomok vagy ételfoltok éktelenkedjenek rajta. A méretet is érdemes fontolóra venni. Ajánlatos nagyobbat választani, mintsem egy kisebb léptékű kárpitot betenni, ha az egyértelműen kicsi a szoba méreteihez.

  1. Akasszon fel növényeket

A növényekkel behozzuk a természetet a lakásba. Jobb levegőt biztosítanak, szóval ez a tipp még az egészségünknek is jót tesznek. Makramé akasztóval szinte bárhonnan lelógathatjuk őket.

  1. Fessen le egy öreg bútordarabot

Varázsoljon át egy régi, megfáradt kinézetű komódot, asztalt, vagy kisszekrényt. Különleges ékessége lehet a lakásnak, ha lefestjük egy rendhagyó színnel. Ráadásul sokkal olcsóbb, mint újat vásárolni.

  1. Kereteztesse be végre azokat a fotókat

Mindannyiunknál fellelhető néhány kép vagy fotó, amiket évek óta szeretnénk kitenni, de végül mindig más teendő került előtérbe. Most vegye elő ezeket, és frissítse fel velük otthonát. Költséghatékony megoldás, mégis új és látványos elemei lehetnek a lakásnak.

  1. Cserélje le a zuhanyfüggönyt

A fürdőszoba megszokott hangulatát könnyedén feldobhatjuk egy új zuhanyfüggönnyel. Ez az egyik leggyorsabb, és legolcsóbb módja a vizes helyiség megreformálásának. Ha nincs zuhanyfüggönyünk, helyezzünk el vázában színes vágott virágot a mosdón vagy a fürdőszobai polcon.

  1. Újítsa meg éjjeliszekrényt

Egy jól megválasztott éjjeliszekrény átformálhatja az egész hálószoba hangulatát. Nem nagy tétel, így lecserélése szintén azonnal kivitelezhető. Azt is érdemes átgondolni, hogy mire van szükségünk az éjszakai pihenésünkhöz, és csak ezeket az elemeket megtartani. Így az összhatás is rendezettebb lesz, és a kényelmünket is jobban kiszolgálja.

  1. Váltson illatot

Minden otthonnak megvan a maga jellegzetes illata. A lakásba belépve már nem érzékeljük, de ha egy új illatot hozunk be, azonnal tapasztalni fogjuk, hogy milyen nagy hatást eredményezhet egy ilyen aprócska változtatás.

(A lakbermagazin.hu cikke nyomán, képek is onnan.)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr6715295132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása