Kiderült, mi a szakemberek 2 leggyakoribb választása, ha burkolatról van szó
2019. december 30. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Kiderült, mi a szakemberek 2 leggyakoribb választása, ha burkolatról van szó

Nem várunk el sokat egy burkolattól: ha a helyére ragasztották, maradjon ott minél tovább, ne essen le, ne repedezzen, ne töredezzen. A szakemberek jól tudják, hogy ebben egy „láthatatlan segítséget” kap a burkolólap, és egy döntésen múlik, hogy megvalósul-e a tökéletes burkolás. De vajon mi a tuti módszerük? Kiderítettük!

Nézzük, mik azok a legfontosabb szempontok, amelyeket a szakemberek szem előtt tartanak, amikor ezt a „láthatatlan segítséget” vagyis ragasztóanyagot választanak a burkolatokhoz.

A kiindulási pont mindig az, hogy kültéri vagy beltéri hidegburkolásról van-e szó, hogy padlón vagy falon lesz-e a burkolat, valamint döntő a lapok mérete, vastagsága és súlya is.

Általánosságban elmondható, hogy a szakemberek leggyakoribb választása a Mapei-nél a KERAFLEX MAXI S1 és az ADESILEX P9 alkalmazása.

Amennyiben vastag burkolatokról van szó falon vagy padlón, illetve, ha nagyméretű a lap felülete, akkor kültéren és beltérben is a KERAFLEX MAXI S1, alakváltozásra képes ragasztóanyagot ajánljuk.

Beltéri kisebb méretű és vékonyabb lapok esetén, elsősorban fali burkolásnál talán az ADESILEX P9 az egyik legjobban bevált ragasztóanyag. Kültéren azonban szinte minden esetben a KERAFLEX MAXI S1-et ajánlják a szakembereink.

Mire kell figyelni a kivitelezés során? Mindig nagyon pontosan be kell tartani az anyagok előírt keverési arányát. Padlón, például KERAFLEX MAXI S1 esetében, az üregmentes ragasztás érdekében kétoldali kenés javasolt minden esetben, ha a padlólapok 2 cm vagy annál nagyobb vastagságúak, és nehéz burkolóelemek. Ha egy falburkoló lap eléri a 30x30 cm-es méretet, akkor is a KERAFLEX MAXI S1-et érdemes alkalmazni.

Nézze meg az alábbi videóban, hogy milyen ragasztót ajánl a Mapei a nagy lapokhoz:

Terasz vagy medence burkolás esetén már nagyobb teljesítményű ragasztóanyagokat érdemes választani, mint például az ELASTORAPID, az ULTRALITE S1 és S2, valamint bizonyos esetekben, 10 mm-es ágyazási vastagságig a KERAQUICK.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr8015356162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása