3 elképesztő lakásinspiráció: melyik stílus áll az Ön szívéhez legközelebb?
2020. január 06. írta: Minden, ami lakásfelújítás

3 elképesztő lakásinspiráció: melyik stílus áll az Ön szívéhez legközelebb?

3 csodaszépen sikerült lakásfelújítást mutatunk be, hogy Ön is olyan inspirációkat kapjon, amelyeket be tud illeszteni a saját stílusába, a saját otthonába. A 3 példa három különböző irányzatot képvisel, hogy mindenki találjon kedvére valót. Önnek melyik áll a szívéhez legközelebb?

Egyedi színek minden helyiségben, szép terrakotta a hálószobában

A falak festettek, a járófelület a konyhában, az előszobában és fürdőben porcelán, a szobákba fapadló került. A fürdőszobában a zuhanyfülke és a mosdó körül fehér és sárga metró csempével díszítették a falat. A nappali beépített szekrényei az előszobához hasonlóan sötétkékre lettek festve.

A lakás átalakítása után több meghatározó, erős szín mellett döntöttek a tulajdonosok. Egy mutatós terrakotta és egy sötétebb szürke szín díszíti a hálószobák falait. Az előszoba kékje már megteremti a hangulatot, a nappali és a konyha világosabb, elegáns szürkéje skandináv stílust idéz. A vidámabb, napsütötte árnyalatok sem hiányoznak: a nappaliban egy sárga kanapé, a fürdőben sárga csempe dobja fel a képet.

Fényes, élénk, világos terek, modern berendezés

Napsütéses, fényes, hangulatot akartak modern lakberendezéssel a tulajdonosok. A fő elem így egy vidám sárga szín lett, nagy tükrökkel, sok fehérrel, zölddel és szürkével kombinálva.

A lakás központja a tágas konyha, melynek egyik oldalán a nappali, a másik oldalon a gyerekszoba, a hálószoba és a fürdő találhatóak. A nappali berendezését igyekeztek könnyűvé tenni, figyeltek, hogy ne gátolja semmi a közlekedést. Az előszoba és a konyha felé is tolóajtókat szereltek be. A konyha egyszerű és funkcionális, kis munkahelyként is szolgáló külön pulttal és étkezővel. A szülők hálójában és a gyerekszobában színesebb a dekoráció, a hálóban zöld levélmintás tapétával és kék komóddal, a gyerekszobában geometrikus mintájú tapétával, lila íróasztallal, kék kárpitokkal. A fürdőben érdekes választás a fa hatású, de zöldes árnyalatú falburkolat a kád mögötti falakon.

Lágy, krémes, nőies színek egy családi otthonban

Fontos szempont volt a tulajdonosoknak, hogy optikailag kissé nagyobbnak érződjön tér. Szerkezetileg nem végeztek különösebb átalakítást a felújítás alatt. A hálószobában kiépítettek egy gardróbot, a nappaliban viszont nem helyeztek el szekrényeket.

Az előszoba, a nappali és a konyha falainak díszítéséhez félig fényes festéket használtak, ezeknél a ragyogás lágyabb, mint a teljes fényű festéknél, de erősebb, mint a szatén vagy tojáshéj festéknél, a felület tartós és meleg szappanos vízzel tisztítható. Tapétákat és stukkót adtak a dekorációhoz – a hálószoba tapétája textil hatású, mely több kényelmet sugároz minta a papír. A padlóra laminált parketta került, a konyhába és az előszobába porcelán burkolatot tettek. A mennyezetet gipszkartonból építették és fehérre festették.

(A lakbermagazin.hu cikkei nyomán, képek is onnan.)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr7115356200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása