5 hidegburkolat trend, amit imádni fogunk 2020-ban
2020. január 13. írta: Minden, ami lakásfelújítás

5 hidegburkolat trend, amit imádni fogunk 2020-ban

Ha Ön házat épít, vagy az otthonát újítja fel, akkor valószínűleg már elkülönítette a költségvetés azon részét, amit a burkolatokra szán. A fürdőszobába és a konyhába bizonyára hidegburkolatot választott, de az is könnyen előfordulhat, hogy az előszobába, a teraszra vagy valamelyik szobába is járólap kerül, hiszen ez a burkolattípus rendkívül tartós, beltéren és kültéren egyaránt alkalmazható és könnyen karbantartható.  

5-hidegburkolat-trend-2020_1.jpg

Népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy rendkívül sokféle változatban kapható, és ma már nem elég csak a mintát eldönteni: a lapok nagysága, sőt alakja terén is nagy a választék. Lássuk, milyen újdonságokat hoz magával az új év: melyek lesznek a legfontosabb hidegburkolat trendek 2020-ban!

1. Ritka és értékes hidegburkolatok

A csempegyártás technológiája eljutott arra a szintre, hogy rendkívül jól képes utánozni értékes köveket és kőzeteket, képes visszaadni ezek sokszínűségét magas minőségben. A gránát, a mészkő, a márvány árának töredékéért luxus hangulatú burkolatunk lehet, amit ráadásul sokkal könnyebb tisztán tartani.

A drágaköveket idéző csempék akár kis felületen alkalmazva is hangulatossá teszik a fürdőszobát. Olyanok ezek a lapok, mint az ékszerek, azoknak találták ki őket, akik szeretik a látványos megoldásokat a lakásukban.

2. Dombornyomott csempék

Ha az ókori fürdők különleges hangulatát szeretné a fürdőszobájába hozni, akkor a reliefszerű, dombornyomott csempék jelentik a tökéletes választást. Ezek a burkolólapok az egyszínű fürdőszobákba is ritmust és mozgalmasságot visznek. 

3. Keverjük az anyagokat

A fa- és betonutánzatú járólapok már jópár éve divatosak, és semmi jel nem utal rá, hogy egyhamar megválnánk tőlük.Természetesen a tervezők mindig valami frissel, valami merőben újjal szeretnek előrukkolni: ez 2020-ban az anyagok egyfajta keveredése lesz, vagyis ugyanazon  csempe mintájában többféle anyagot fogunk felismerni. Fa és beton, fa és szövet, márvány és terrazzo kerül egymás mellé, a természet és a technológia egymással összefogva lehel friss életet a hidegburkolatokba.

4. Benéz a természet

A zöld szín megnyugtat, és nekünk pont erre van szükségünk otthon, a lakásunkban. Növény-, levél- és virágmintás burkolólapok sokasága segít nekünk abban, hogy fürdőszobánk, lakásunk oázissá váljon, mi pedig a természet lágy ölén pihenjük ki fáradalmainkat.

5. Pszichedelikus

Ez a trend az előző pont nyugalmának éppen az ellenkezőjét nyújtja. A 60-as, 70-es évek hangulatát idézik ezek a lapok, meleg, sokszor élénk színekkel, játékos geometriával, különleges mintákkal. Ez az a hidegburkolat-típus, ami képes arra, hogy energiával töltsön fel, de nem ajánlott túl nagy felületeken alkalmazni, mert könnyen nyomasztóvá válhat.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr1815355756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása