5+1 bámulatosan üdítő tipp az Ön fürdőszobájába
2020. január 20. írta: Minden, ami lakásfelújítás

5+1 bámulatosan üdítő tipp az Ön fürdőszobájába

A színek köztudottan befolyásolják hangulatunkat, és még ennél is jóval többre képesek: megváltoztatják a térérzetet, fókuszt adnak, vagy épp napfényes hatást keltenek. A fürdőszoba vagy a konyha csempéit is érdemes tudatos színválasztással kezelnünk, ha üdítő, frissítő végeredményt szeretnénk!

  • Optikai tuning, a jó térhatás eléréséért

Optikailag úgy módosíthatjuk a fürdőszoba arányait, ha a mennyezetet eltérő színűre – lehetőleg a falaknál egy-két árnyalattal világosabbra – festjük. Ha pedig túl nagy a belmagasság, akkor sötétebbre. Ilyenkor kerülhetnek sávok, csíkok is a falra, legalább az egyik kiemelt falat dekorálhatjuk így. Ha a padlólap színével azonos az alsó csík, az különösen hatásos! Vagy mintasávokkal is jó optikai hatásokat teremthetünk.

  • ​Színek és funkciók

A színeket, különböző árnyalatokat arra is felhasználhatjuk, hogy az egyes funkciókat, tér-részeket elválasszuk egymástól. A fürdőszobában kaphat más-más színt a mosdó és a tükör, a kád és a relaxációs rész, vagy akár a WC, és a bidé környéke.

  • Frissítő látvány felfrissülés közben

Milyen színekkel frissülhetünk fel manapság úgy igazán, hogy közben mégsem unjuk meg a látványt idő előtt? Itt-ott engedjük felbukkanni az élénk, szórakoztató színeket, mint pl. a narancs vagy az élénksárga. A világosabb, visszafogottabb tónusokkal – háttérszínként – biztosan nem lövünk mellé, ahogyan itt is érvényes, hogy az élénkebb színek inkább csak a kiegészítőkön, lakástextileken, esetleg egy kiemelt csempe mintában vagy egy finomabb díszcsíkban kapjanak helyet.

  • Kifejezetten elegáns és inspiráló fürdőszoba

Ha elegáns megjelenésre vágyunk, érdemes ezt a három vonalat követni, meleg hatású megvilágítással, meleg tónusú fém kiegészítőkkel megbolondítva:

  • a taupe, azaz a meleg barnásszürke árnyalat fehérrel, feketével vagy tört színekkel,
  • a szürke valamennyi árnyalata hófehér szaniterekkel és színes kiegészítőkkel,
  • a faszén árnyalat mély tónusai.
  • SPA hangulat, természet inspirálta színekkel

Ha természetközeli nyugalomra vágyunk, akkor jó, ha tudjuk, a hűs víz színei ismét visszatértek a fürdőszoba falaira. A hűvös menta, a mély elegáns párizsi kék, a bájos jégkék, vagy a sejtelmes és buja fenyőzöld is nyugalmat árasztó, mégis elegáns, trendi színek, melyek fahatású járólapokkal, kerámiaparkettákkal igazán modern, mégis nyugalmat és igazi „SPA élményt” hozhatnak a fürdőszobánkba.

Extra tipp: az egymásból nyíló helyiségek falszíneinek megtervezése fontosabb, mint hinnénk! Azonos árnyalatokkal tágíthatjuk, míg kontrasztos árnyalatokkal izgalmasabbá tehetjük az enteriőr látványát. Ne térjen el túlságosan a fürdőszoba a többi helyiségtől sem stílusában, sem pedig színeiben.

Ha pedig nagy gonddal és odafigyeléssel sikerült kiválasztani a megfelelő színű csempéket és járólapokat, ne felejtsünk el a segédanyagokra is ugyanekkora figyelmet fordítani: válasszunk kifejezetten vizes helyiségekbe ajánlott festéket, ragasztót és fugázóanyagot, hogy a fürdőszobánk sokáig bámulatos és üdítő legyen!

Ilyen például a SILANCOLOR PLUS rendszer, amely páraáteresztő képességgel bír, így szárazon tartja a falfelületet, ezen felül BioBlock penészesedésgátló és Drop Effect vízlepergető technológiával készül. Az Ultracolor Plus gyorskötő fugázót és a MAPESIL AC ecetsavas, tiszta szilikon bázisú rugalmas hézagkitöltőt szintén a kiemelkedő penészesedésgátló és vízlepergető tulajdonságaik miatt ajánlanak a fürdőszobákba.

A vsfurdoszoba.hu cikke nyomán, képek is onnan.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr3515356262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása