Mozaikot a konyhába! 5 álomszép konyhaötlet
2020. január 20. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Mozaikot a konyhába! 5 álomszép konyhaötlet

A konyha forgalmas helyiség, talán a legforgalmasabb az egész lakásban. Annyi minden történik itt: először is itt főzünk, nagyon sok esetben a konyhában is étkezünk, itt üljük körül napjában többször is az asztalt, ide vonulunk vissza, amikor a számláinkat fizetjük, és talán még barkácsolni is itt szeretünk. Nyilván a konyha elsődleges funkciója az ételek elkészítése, vagyis szeretjük, ha jól felszerelt, jól működő, praktikus konyhánk van. De ugyanolyan fontos, hogy a konyha tükrözze a lakók ízlését és stílusát. Szerencsére van egy olyan burkolat, ami mindkét célt hűen szolgálja: egyrészt nagyon praktikus, strapabíró és könnyen tisztítható, másrészt csodálatos és változatos felületeket hozhatunk létre a segítségével számtalan stílusban. Lehet, hogy már ki is találta: a mozaikról van szó.

mozaikot-konyhaba.jpg

Ez a legjobb hely a konyhában a mozaik számára

Hová kerüljön a mozaik a konyhában ahhoz, hogy különleges, ugyanakkor otthonias légkört hozzunk létre? A konyhai hátfal, a tűzhely, a pult és a kagyló feletti falsáv ideális felület ahhoz, hogy mozaikkal védjük és dekoráljuk. Természetesen Ön dönthet úgy, hogy csak a hátfal egy részét, például a tűzhely feletti részt fogja mozaikkal díszíteni, egy hangsúlyos felületet teremtve.

  1. Az alapváltozat

Annyira egyszerű, hogy szinte gondolkodni sem kell rajta: válasszon 3 színt, és az 1 x 1 cm-es mozaikok kerüljenek fel a falra szép sorban, négyzethálós mintát kialakítva. A 3 szín közül az első legyen a bútor színe, a második egy semleges szín, a harmadik pedig harmonizáljon az elsővel. A mozaikban az a csodálatos, hogy nem szükséges túlbonyolítani, maga az alapváltozat is képes feldobni a konyhát.

  1. Csak a tűzhely felett

Változatos alapanyagok (üveg, kerámia, kő, tükör stb.), változatos formák (négyzet, téglalap, kör, szabálytalan) és fantasztikus színválaszték gondoskodik arról, hogy a mozaik segítségével a legmerészebb ötleteinket is megvalósíthassuk. Teljesen egyedi felületeket hozhatunk létre például a konyha központi eleme, a tűzhely felett. 

  1. Kiemelt tűzhely, teljes hátfal

Az előző pontban leírt tűzhely feletti mozaikdekoráció természetesen kiterjeszthető. Például úgy, hogy a hátfal többi részén a minta visszafogott, semleges, ezáltal a tűzhely nem veszíti el kiemelt szerepét, de a teljes hátfalat sikerült burkolnunk.

  1. Mozaik és csempe kombinálása

A mozaik olyan a konyhában, mint egy festmény a nappaliban. Ezért bátran lehet társítani hagyományos méretű burkolólapokkal. Ilyenkor a mozaikkal kirakott felület olyan látványt nyújt, mintha egy kép lenne a falon. Kísérletező kedvűek komoly kompozíciókat valósíthatnak meg, de szerencsére az egyszerű motívumok (levelek, virágok, gyümölcsök) is hihetetlenül látványosak tudnak lenni.

  1. Kontraszt

Teljesen más hangulatú konyhát szeretne? Használja ki a kontraszt erejét! Egy egyszerű, letisztult formavilágú konyhabútort és pultot társítson vibráló, élénk színű mozaikkal, vagy üvegmozaikkal, ami különleges fényhatásokat hoz létre az őt megvilágító fény függvényében.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr8015355924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása