12 lenyűgöző konyhai ötlet – színek, csempék, minták
2020. január 27. írta: Minden, ami lakásfelújítás

12 lenyűgöző konyhai ötlet – színek, csempék, minták

Rengeteg érdekes és látványos konyhai hátfal megoldásával találkozhatunk, most összeválogattunk 12 új ötletet és fotót a konyhadekoráció színes világából. Nem fog hinni a szemének, olyan szépek: egyedi és speciális megoldásokból nyerhet Ön is inspirációt.

Íme, 12 új konyhai hátfal ötlet, a 3D gipsz falpanelektől kezdve a terrazzo, üveg és tükör megoldásokig

  1. Falba süllyesztett tároló tejüveggel

Felső konyhaszekrények helyett a belsőépítész a falban alakított ki tárolóhelyet konyhai kiegészítőknek, fűszereknek. Az itt elhelyezett dolgokat tejüveg védi a szennyeződésektől.

  1. Fehér felület üveglappal fedve

Az öko stílushoz ideális választás egy könnyed fehér hátfal (fa felületekkel kombinálva), ebben a konyhában könnyen tisztán tartható üveg fedi a fehér falat.

  1. Üvegtégla a válaszfalban

Ebben a lakásban a konyha mögött található a fürdőszoba, a tervező üvegtéglát épített a válaszfalba, így a konyha hátfal még fényt is enged a szomszédos helyiségbe.

  1. Terrazzo burkolat

A terrazzo burkolat remek választás a kreatív megoldások kedvelőinek, ebben a konyhában a hátfalat díszíti ez az érdekes anyag.

A következő három példában hagyományosan, csempével burkolták a falat.

  1. Kisméretű csempe absztrakt mintával
  2. Érdekes vizuális hatás különböző árnyalatú és méretű csempék használatával
  3. Halpikkely csempe

A halpikkely csempe mély kék és fényes arany elemei szépen keverednek ezen a látványos konyha hátfalon.

  1. Meleg fa hátfal matt fehér frontokkal

Modern és természetes hangulatot teremtett a lakberendező: a két mélységben kialakított konyha tömbjének matt fehér bútor frontjaihoz tökéletes a sötét fa hátfal és pult.

  1. A tér vizuális növelése tükörrel

Konyha hátfalként alkalmazva is jól érvényesül a tükör térnövelő hatása – olyan, mintha egy másik helyiséget látnánk a konyhabútor mögött.

  1. Sima egyszerű fehérre festett konyha hátfal

A minimalista megoldások kedvelőinek ajánljuk, ezzel nem lehet tévedni.

  1. Világítással kiemelt konyha hátfal

A kisméretű, hatszögletű világos csempe egyenetlen felületét tökéletesen megmutatja és kiemeli a felső szekrények alá szerelt LED világítás.

  1. Gipsz falpanel

A 3D gipsz falpanelek minden helyiségben kiválóan alkalmazhatóak a faldekorációban, itt a belsőépítész látványos konyha hátfalat tervezett egy vidéki házba – szokatlan és érdekes hatást ért el ezzel.

Bármelyik megoldás is lopta be magát a szívünkbe, a kivitelezés során a felhasznált segédanyagokra is fordítsunk nagy figyelmet, hiszen a konyha is egy olyan helyiség, ahol a pára, a nedvesség, a piszok és a penész nagy gondot okozhat. Érdemes olyan segédanyagokat választani, amiket kifejezetten vizes helyiségekbe ajánlanak.

Ilyen például a páraáteresztő SILANCOLOR PLUS festékcsalád, amely BioBlock penészesedésgátló és Drop Effect vízlepergető technológiával készül. Az Ultracolor Plus gyorskötő fugázót és a MAPESIL AC ecetsavas, tiszta szilikon bázisú rugalmas hézagkitöltőt szintén a kiemelkedő penészesedésgátló és vízlepergető tulajdonságaik érdemes a konyhák felújításánál használni. 

A lakbermagazin.hu cikke nyomán, képek is onnan.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr8715356316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása