Rázzuk fel a telet trendi színekkel!
2020. február 03. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Rázzuk fel a telet trendi színekkel!

Tudta, hogy a 2020-as év színe a klasszikus kék? Természetesen nem kell emiatt újrafesteni a lakást, de néhány ötletes és hangsúlyos kiegészítővel felfrissíthetjük és naprakésszé tehetjük otthonunkat.  A hagyományos kék első ránézésre unalmasnak tűnhet, de nem az: kiváló ötleteket mutatunk!

Hogyan párosítsuk a kéket, milyen hatást érhetünk el?

A hagyományos színvilágú kékek kiváló alapot adnak a színekkel való játéknak. Ezüsttel kombinálva arisztokratikus, sárgával üde és természetes hatást érhetünk el.

Fehérrel társítva egész évben könnyedén felidézhetjük tengerparti élményeinket, segítségükkel átcsempészhetünk valamennyit a téli hétköznapokba a hatalmas víztömeg időtlen szépségéből.

Barnával és más földszínekkel kombinálva nagypolgári miliőt teremthetünk, míg játékos formákkal vegyítve akár a népi hagyományok kékfestőinek munkásságát is stilizálhatjuk.

Arannyal, csiszolt üvegekkel és némi luxussal fűszerezve pedig már-már fülledt hangulatot teremthetünk.

A kéket szürkével házasítva elhozhatjuk otthonunkba a skandináv letisztultságot és melegséget. Ehhez kiváló kontrasztot nyújt a világos padló, mely jó alapot ad bármely kiegészítőnek.

A részletekben bújik meg a lényeg

Lakásunk tervezésekor három fő színt érdemes választanunk: kettőt, amely nagyobb felületeken is jól érvényesül és egyet, ami ugyan csak a részletekben jelenik meg, mégis jól ellenpontozza a választott árnyalatokat.

A korábbi évek pasztell vonulata megmarad ugyan, de a harsogó divatszínek helyett a mély és tartalmas kékek és zöldek dominálnak. Egy- egy kiegészítővel is becsempészhetjük otthonunkba a trendszíneket.  Tálak, párnák, takarók, de akár a fürdőkádba épített színterápiás lámpák is új színt adhatnak a hétköznapoknak.

Sötétítőfüggönyt, párnákat, szőnyeget vagy éppen étkészletet választhatunk ezekből az árnyalatokból, így apró lépésekkel hozhatjuk el a 2020-as divatot az otthonunkba. A bátrabbak akár egy egész helyiséget újraálmodhatnak, hiszen ezek a telt színek jól teljesítenek akkor is, ha rájuk osztjuk a főszerepet.

Az otthonneked.hu cikke nyomán, képek is onnan.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr9715430298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása